Foto: DELFI

Pirmdien, 11. aprīlī, žurnālistiem un auto ekspertiem "Domenikss" prezentēja jauno "Mercedes-Benz" E-Klasi, kas izceļas ar dažādām inovācijām auto drošības un komforta jomā. Jaunā E-Klase ir modelis ar šobrīd pasaulē plašāko autonomās braukšanas tehnoloģiju piedāvājumu.

"Jaunās E-Klases izstrādei "Daimler" veltīja vairākus gadus, ieguldītais darbs un izcilais rezultāts to patiesi ļauj dēvēt par "Masterpiece of Intelligence". Savulaik E-Klase bija pirmais pēckara "Mercedes-Benz" automobilis, vēlāk jaunu dizaina līniju pirmatklājējs un pārdošanas rekordu karalis. Arī Latvijā šis ir visu laiku populārākais "Mercedes-Benz" modelis," E-Klases nozīmi autobūves vēsturē uzsver "Domenikss" valdes priekšsēdētāja Benita Sadauska.

Jau no gada sākuma par jauno E-Klasi jūtama liela klientu interese, un jau šobrīd Latvijā iegādātas vairāk nekā 30 automašīnas. Darījumi noslēgti arī ar vairākiem automašīnu nomas uzņēmumiem, kas jau drīzumā jauno E-Klasi piedāvās saviem klientiem. E-Klase ir arī Latvijā atpazīstamākais "Mercedes-Benz" modelis.

Sākotnēji E-Klase tiek piedāvāta ar četrcilindru dzinējiem. E-Klases automašīnas ar divu litru benzīna (E200) un 184 zirgspēku jaudu sākumcena ir 45 910 eiro (ieskaitot PVN). Divu litru dīzeļdzinēja (E220d) modelis ar 194 zirgspēkiem un 400 Nm griezes momentu būs nopērkams par 47 160 eiro. Savukārt E350 modeļa cena ir 56 390 eiro. Vēlāk E-Klase būs pieejama ar 258 zirgspēku dīzeļdzinēju, 333 ZS un 245 ZS benzīna motoru. E-Klases sedanam būs arī hibrīda modifikācija, kas apvieno četrcilindru benzīna dzinēju un elektromotoru.

Sērijveidā jaunā "Mercedes-Benz" E-Klase tiek aprīkota ar tradicionālo balstiekārtu. Kā papildaprīkojums iespējama "Air Body Control" balstiekārta ar daudzkameru pneimatisko atsperojumu.

Jaunā automašīna aprīkota ar līdz šīm "inteliģentāko" autopilota sistēmu. Autonomās braukšanas režīms darbosies līdz pat 210 km/h, patstāvīgi saglabājot mašīnu ieņemtajā joslā, automātiski piebremzējot un pārkārtojoties blakus joslā. E-Klase nodrošinās sekošanas funkciju, atpazīs ceļa zīmes un navigācijas norādes.

E-Klase ir pirmais auto, kas apgādāts ar "Car-to-X" komunikācijas sistēmu, tādejādi nodrošinot spēju sazināties ar citiem transportlīdzekļiem un satiksmes infrastruktūras objektiem.

E-Klase aprīkota ar jaunākajām drošības sistēmām un vadītāja asistenci, būtiski samazinot risku iekļūt satiksmes negadījumā. Ja automašīna fiksēs nenovēršamu avāriju, automobilī uzstādītā "Pre-safe Sound" sistēma iedarbosies, atskaņojot īpašu skaņas signālu. Šis signāls veidots, lai slāpētu sadursmes brīža troksni, tādējādi pasargātu autovadītāja un pasažieru dzirdi. Savukārt automašīnas sēdekļu sānos iebūvētie gaisa spilveni sānu trieciena gadījumā novirzīs vadītāju vai pasažieri tuvāk automašīnas centram.

Automašīnas starmeši aprīkoti ar "inteliģento" gaismu sistēmu, arī interjera apgaismojumam ir pievērsta īpaša vērība. Salona izgaismošanā iespējams izvēlēties starp 64 dažādiem noskaņu apgaismojuma toņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!