Foto: Publicitātes foto

Pēc 2016. gada trešā ceturkšņa datiem, "Audi" vēl vairāk uzlabojis savas pozīcijas tirgū, kāpinot pārdošanas apjomus par 30%. Stabilo izaugsmi Latvijas tirgū zīmolam nodrošināja "Audi Q5" modelis (attēlā), kura piegāžu skaits pieaudzis par 64%, "Audi A4" ar 26% pieaugumu, kā arī "Audi A3" ar vairāk nekā četrkāršo tirdzniecības apjomu pieaugumu salīdzinājumā ar pērno gadu.

"Audi Latvija" plāno veiksmīgi novadīt arī pēdējo gada ceturksni, galvenokārt pateicoties jaunajam kompaktās klases apvidus auto "Audi Q2", kas jau pieejams pasūtīšanai.

Arī pasaulē "Audi" gada pirmā puse bijusi ļoti veiksmīga. Neskatoties uz samērā saspringto tirgus vidi, "Audi" gada pirmos trīs ceturkšņus noslēdzis ar izaugsmi: septembrī zīmola piegāžu skaits palielinājās par 1,7% līdz aptuveni 173 850 vienībām, kas ievērojami pārsniedz šī paša perioda rādītājus 2015. gadā.

Īpaši pieaudzis ir pieprasījums Eiropā – par 6,3%. Arī Ziemeļamerikā vērojams būtisks pieaugums 4,1% apmērā. Eiropā īpaši populāri šogad bija kompaktie "Audi" modeļi. "Audi A3" un "Q3" pārdošanas apjoms septembrī kopumā pieauga par 16%. Kopš janvāra ražotājs visā pasaulē piegādājis aptuveni 1 408 800 dažādu modeļu vienību.

Bez jau minētā "Audi Q2" ražotājs liek lielas cerības uz "Audi A5" pārdošanu, kas stiprinās "Audi" sportisko auto līniju un piedāvās lielisku komfortu un vadāmību. Gan "Audi Q2", gan "Audi A5" pie Eiropas dīleriem nonāks novembrī. Modeļiem 2017. gada sākumā pievienosies arī "Audi Q5" jaunā paaudze, kas pirmo reizi plašākai sabiedrībai tika prezentēts Parīzes autoizstādē šī gada septembrī.

Jāatzīmē, ka "Audi A4" ir ne vien pirktākais modelis Latvijā, bet šogad tas arī atguva līdera pozīcijas savas klases "premium" modeļu kategorijā visā reģionā. Iepriekšējā mēnesī aptuveni 17 300 klientu Eiropā nolēma iegādāties šo vidējās klases modeli, kas ir par 21,6% vairāk nekā 2015. gada septembrī. Arī "Audi A3" kāpināja pārdošanas apjomus Eiropā līdz aptuveni 21 500 vienībām, par 26,4% pārsniedzot pērn sasniegto. Kopumā kopš janvāra Eiropā piegādāti 657 100 automobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!