Foto: Publicitātes foto

Eiropas neatkarīgā jauno automobiļu drošības pārbaudes organizācija "EuroNCAP" savā jaunākajā testu sesijā izmēģināja "Ford Mustang". Drošības pārbaudei tika izmantots "Ford Mustang" ar pieclitru V8 dzinēju. Rezultātā šis automobilis drošības vērtējumā ieguva tikai divas zvaigznes no piecām iespējamām, kas uzskatāma par izgāšanos.

Īpaši zemu vērtējumu drošībā jaunais "Ford Mustang" ieguva bērnu aizsardzībā – 15,8 balles, kas ir tikai 32 procenti no maksimālā punktu skaita šajā kategorijā. Drošības eksperti novēroja, ka sānu sadursmē nopietnas galvas traumas var gūt 10 gadus vecs bērns, kurš sēž otrajā sēdekļu rindā.

Savukārt frontālajā sadursmē sešus gadus vecs bērns gūtu nopietnas krūšukurvja traumas, sēžot bērnu sēdeklītī. Pārējo ķermeņa daļu aizsardzība tika novērtēta kā laba vai apmierinoša.

Tik zemu sniegumu bērnu drošībā "EuroNCAP" eksperti skaidro ar apstākli, ka jaunajam "Ford Mustang" nav iespējams uzstādīt bērnu sēdeklīti, kas atbilstu "i-Size" standartam, bet gan tikai tādu sēdeklīti, kas nofiksējams ar standarta drošības jostu. Un šāds risinājums praktiski visos gadījumos nodrošina zemāku aizsardzības līmeni.

Divas balles (16 procenti no maksimāli iespējamām) "Ford Mustang" ieguva par to, ka automobilis aprīkots tikai ar brīdinājumu par nepieciešamību piesprādzēties ar drošības jostām, bet nekādām citām aktīvās vai pasīvās drošības sistēmām, piemēram, jostas nospriegotāju, kas ļautu iegūt vairāk baļļu drošības vērtējumā.

Tomēr viss šim spēkratam nav nemaz tik slikti. Piemēram, pieaugušo pasažieru drošībā "Ford Mustang" šajā "EuroNCAP" ieguva augstu vērtējumu – 72 procentus no maksimālā iespējamā. Vislielākajam traumatisma riskam pakļauti aizmugurē sēdošie pasažieri frontālās sadursmes gadījumā. Gājēju drošībā "Ford Mustang" ieguvis 24 balles jeb 64% no maksimālā.

"Ford Mustang" nav pirmais jaunais amerikāņu muskuļauto, kas izgāzies drošības testos. 2016. gada maijā sliktu vērtējumu drošībā ieguva "Dodge Challenger" savā dzimtenē ASV Ceļu satiksmes drošības institūta (IIHS) testos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!