Foto: LETA
Vasarā novērojams aktīvāks automobiļu pieplūdums transportlīdzekļu tehniskās apskates stacijās, veidojot pamatīgas rindas – cits no garāžas izvilcis savu vasaras braucamo, cits nomainījis līdzšinējo auto pret svaigāku. Tehniskās apskates stacijas daždien strādā ilgāk par oficiālo darba laiku, lai apkalpotu visus atbraukošos klientus. Dažās stacijās tagad ir pat pagarināts darba laiks kādā no nedēļas dienām.

Milzīgās rindas uz tehnisko apskati izraisījušas arī plašas diskusijas sociālajos tīklos. Turklāt kā viens no ieteikumiem, piemēram, rīdziniekiem izskanējis mudinājums braukt uz kādas citas pilsētas tehniskās apskates staciju, piemēram, Jūrmalu, Jelgavu vai pat Siguldu, kā papildu argumentu tam minot, ka "laukos tehnisko apskati iziet ir vieglāk, jo inspektori tur ir pielaidīgāki un ne tik piekasīgi kā Rīgā".

Izpētot CSDD statistiku, portāls "Delfi" noskaidroja, kurās pilsētās vieglie automobiļi tehnisko apskati visbiežāk iziet ar pirmo reizi, lai noskaidrotu, vai patiešām Rīgā automobiļi tiek "kratīti" stingrāk nekā citās pilsētās. Tāpat CSDD Tehniskā departamenta vadītājs Jānis Liepiņš skaidro, kāpēc šī statistika pa pilsētām atšķiras un kā tiek kontrolētas tehniskās apskates stacijas un to darbinieki.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!