Foto: AFP/Scanpix/LETA

Prezidente Salome Zurabišvili brīdinājusi, ka Gruzijas kā valsts pastāvēšana ir apdraudēta pēc tam, kad parlaments otrdien, 14. maijā, pieņēma pretrunīgi vērtēto likumu par ārvalstu ietekmi, ziņo medijs "Radio Free Europe/Radio Liberty" (RFE/RL).

"Šodien uz spēles ir likts jautājums par Gruzijas izdzīvošanu," brīdināja prezidente.

"Es pastāstīju mūsu draugiem par plāniem nākotnei, par to, kādai vajadzētu būt Eiropas platformai, pie kuras es nu jau vairākas nedēļas strādāju un ko es oficiāli prezentēšu mūsu cilvēkiem," pauda prezidente, norādot, ka platforma būs domāta, lai mobilizētu pilsoņus pirms šogad gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Līdzīgu viedokli izskanējis arī no NATO pārstāves: "Gruzijas valdības lēmums pieņemt likumu par tā sauktajiem "ārvalstu aģentiem" ir solis nepareizajā virzienā." Viņa norādīja, ka šāds lēmums Gruziju "attālina no Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas".

Zurabišvili ir dotas 10 dienas, lai izmantotu savas veto tiesības un noraidītu likumu. Tomēr vadošajai partijai "Gruzijas sapnis" un tās partneriem ir pietiekams daudzums deputātu parlamentā, lai nomāktu prezidentes veto.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!