Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš uz eglītes iedegšanu pie Daugavpils cietokšņa svētdien, 3. decembrī, ieradās driftējošā BMW. "Gaidījām Salaveci, bet ieradās mūsu mērs," raksta Daugavpils iedzīvotāja, kura vērienīgo uznācienu iemūžinājusi video. Lai arī Elksniņš bija tikai šī driftējošā auto pasažieris, šis video radījis plašu rezonansi soctīklos. Valsts policija paziņojusi, ka pirmdien, 4. decembrī, ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par agresīvu braukšanu.

Sagaidot pirmo Adventi, Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centrs "Inženieru arsenāls" kļuva par svētku epicentru. "Inženieru arsenāla" pagalmā tika atklāta Ziemassvētku vecīša rezidence. Jau no pusdienlaika daugavpilieši un pilsētas viesi ar ģimenēm piedalījās Ziemassvētku radošajās darbnīcās, lasīja Ziemassvētku gaidīšanas stāstus, baudīja īpašu koncertu un tikās ar Ziemassvētku vecīti – mēru Elksniņu –, kurš šoreiz kamanas un ziemeļbriežus bija nomainījis uz mūsdienīgu drifta auto.

Video sižetā redzams, ka pagalmā iebrauc gadsimta mijas BMW 3. sērijas automobilis, kas pārbūvēts drifta sacensībām. No uzlīmēm redzams, ka sacīkšu pilots šim automobilim ir Žanis Šteinbergs, kurš Latvijas Drifta čempionātā startē ar 60. numuru. Vai Šteinbergs šajā gadījumā bijis Elksniņa "drifta taksometra" šoferis, nav zināms. Valsts policijā šobrīd tiekot skaidroti apstākļi.

Pēc iebraukšanas pagalmā iedzīvotāju ovāciju pavadībā BMW pabrauca garām eglītei un turpat ap milzīgo sniega kupenu "pagrieza saulītes". Pēc tam atkal atgriezās pie eglītes un tad pa pasažiera durvīm izkāpa Elksniņš ar Ziemassvētku rūķa cepuri galvā, sveicinot klātesošos.

Pēc tam, kad šis video nonāca soctīklos, cilvēki bija sašutuši, ka vēl pirms dažām dienām Valsts policija bija publicējusi video, kur Valmierā par agresīvu braukšanu tika apturēts "Audi" vadītājs, kurš līdzīgi sniegotā stāvlaukumā "pagrieza saulītes", bet Daugavpilī tā ir pat svētku programma. Interesanti, ka Daugavpils pašvaldības oficiālajā video atskatā uz Adventes pasākumu šīs epizodes nav, kaut arī pavadtekstā tā ir pieminēta.

Pirms pāris gadiem Ceļu satiksmes noteikumos tika precizēts, ka agresīva braukšana izpaužas arī kā apzināta sānslīžu izraisīšana (driftēšana) ne tikai pa koplietošanas ceļiem, bet arī stāvlaukumos, laukumos un pagalmos, kur iespējama satiksme.

Par agresīvu braukšanu transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 70 līdz 280 eiro, kā arī sešus soda uzskaites punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!