Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar "V60" universāļa sērijveida sportisko modifikāciju, ko izstrādājis autoražotāja partneris autosportā – zviedru kompānija "Polestar".

"Volvo V60 Polestar", tāpat kā šovasar prezentētais analoģiskās modifikācijas "S60" sedans, aprīkots ar rindas sešcilindru trīslitru benzīna turbomotoru, kas attīsta 350 zirgspēku jaudu un 500 ņūtonmetru griezes momentu (pieejams diapazonā no 2800 līdz 4750 apgr./min).

Salīdzinājumā ar līdz šim jaudīgāko versiju "T6 R-Design", kas attīsta 329 ZS, motoram ir jauna turbīna, citāds starpdzesētājs un sportiskāka skanējuma izplūdes sistēma. Dzinējs sajūgts ar sešpakāpju automātisko transmisiju, kurai pārnesumus var pārslēgt arī ar taustiņiem aiz stūresrata.

No vietas līdz 100 km/h pilnpiedziņas universālis "Volvo V60 Polestar" paātrinās 4,9 sekundēs, bet līdz 200 km/h – 17,7 s. Automobiļa maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes. Spēkrats sver 1822 kilogramus, kas ir par 130 kg vairāk nekā standarta jaudīgākais "V60".

Neskaitot jaudīgo motoru, "Volvo V60 Polestar" atšķiras vēl ar agresīvāka veidola virsbūves aerodinamisko komplektu, sportiskāka profila sēdekļiem, cietāku balstiekārtu ar "Öhlins" amortizatoriem, sešcilindru bremžu skavām, pārprogrammētu braukšanas elektronisko stabilizācijas sistēmu darbības algoritmu, kā arī 20 collu riteņu diskiem ar 245/35 izmēra "Michelin" riepām.

"Polestar" modifikācijas "Volvo S60" sedana un "V60" universāļa tirdzniecību uzsāks nākamā gada jūnijā. Sākotnēji šo automobili varēs iegādāties interesenti Kanādā, Nīderlandē, Japānā, Šveicē, Zviedrijā, Lielbritānijā un ASV. Par pieejamību citos tirgos informācijas pagaidām nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!