Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Audi" oficiāli atklājusi modernizēto četrdurvju kupeju "A7 Sportback" un tās sportisko modifikāciju "S7 Sportback". Automobilim turpmāk būs pieejami uzlaboti spēka agregāti, jauna apgaismes tehnika un pilnveidota multimediju sistēma.

Vizuāli atjauninātais "A7 Sportback" no līdzšinējās versijas atšķiras ar modernizētu radiatora dekoratīvo režģi, buferiem, izplūdes sistēmas uzgaļiem un priekšējiem lukturiem. Jau bāzes aprīkojumā automobilis iegūs diožu lukturus, bet par papildus samaksu tam būs jaunās "matricas" tehnoloģijas lukturi, kas apgaismos ceļa zīmes, brīdinās par gājējiem un tuvojošos automobili.

"Audi A7 Sportback" saimes modelim tiks piedāvāti divi benzīna un trīs dīzeļa motori ar jaudu no 218 līdz 333 zirgspēkiem. Visi šie dzinēji atbilst stingrajām "Euro 6" ekoloģiskajām normām. Visekonomiskākā versija "ultra" ir aprīkota ar 218 ZS trīslitru sešcilindru motoru, kas, pēc ražotāja datiem, vidēji patērē 4,7 litrus dīzeļa uz 100 km.

Ar astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba būs pieejama tikai komplektācijā ar 320 ZS jaudīgo trīslitru dīzeļmotoru. Pārējie spēka agregāti tiks sajūgti ar septiņpakāpju sekvenciālo "S tronic" transmisiju. Šī pārnesumkārba arī nomaina arī līdzšinējo variatora transmisiju, kas bija pieejama modeļa priekšpiedziņas versijās. Arī turpmāk četrdurvju kupeja pieejama arī ar pilnpiedziņas sistēmu "quattro", kas papildināma ar sportisko aizmugurējo diferenciāli.

Tāpat "Audi A7 Sportback" var pasūtināt ar sēdekļiem, kuriem ir ne tikai ventilācijas, bet arī masāžas funkcija. Vēl tam pieejams elektriski paceļams bagāžnieka vāks, projekcijas ekrāns, sportiskā vai pneimatiskā bastiekārta, multimediju sistēma ar LTE (4G) interneta pieeju, "Bang & Olufsen" audio sistēma, adaptīvā kruīza kontrole, kā arī nakts redzamības sistēma.

Savukārt sportiskais "Audi S7 Sportback" aprīkots ar četrlitru biturbo motoru, kas tagad attīsta 450 zirgspēku jaudu līdzšinējo 420 ZS vietā.

Tirdzniecībā Eiropā modernizētais "Audi A7 Sportback" nonāks šovasar. Tā cena Vācijā būs no 51 300 eiro, bet par sportisko modifikāciju "S7 Sportback" – 82 300 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!