Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" izstrādājusi "Kalina" universāļa paaugstinātās pārgājības modifikāciju "Cross". Automobilim klīrenss palielināts līdz 208 milimetriem, kā arī uzstādīti plastmasas aizsargi pa virsbūves perimetru.

Kā norāda autoražotājs, "Lada Kalina Cross" klīrenss palielināts, modernizējot balstiekārtu (+16 mm) un uzstādot riepas ar augstāku profilu (+7 mm) salīdzinājumā ar standarta universāli. "Lada Kalina Cross" aprīkots ar 15 collu diskiem un 195/55 izmēra riepām. Savukārt interjerā ir kontrastējošas krāsas sēdekļu apšuvums, kā arī dekoratīvie elementi priekšējā panelī un uz stūresrata.

"AvtoVAZ" turpina izmēģināt "Kalina Cross" modifikāciju, jo pagaidām tā tikai tiek gatavota sertifikācijai, pēc kā automobilis varēs nonākt tirdzniecībā. Autoražotājs plāno, ka paaugstinātās pārgājības universāļa sērijveida ražošana tiks uzsākta septembrī.

Šobrīd "AvtoVAZ" vēl nav nosaucis automobiļa cenu, tomēr iepriekš ziņoja, ka "Cross" modifikācijas izstrādē cer saglabāt zemu sadārdzinājumu salīdzinājumā ar "Kalina" standarta universāli. Pēc provizoriskas informācijas, "Lada Kalina Cross" cena Krievijā varētu būt ap 400 līdz 450 tūkstošiem rubļu (ap 8 700 līdz 9 800 eiro).

Oktobrī "AvtoVAZ" prezentēšot arī "Lada Largus" universāļa paaugstinātās pārgājības modifikāciju "Cross", kas būšot ieturēta līdzīgā stilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!