Foto: Publicitātes foto

Vācu koncerns "Daimler", kurš plašāk pazīstams kā "Mercedes-Benz" markas automobiļu ražotājs, oficiāli atklājis "smart" jaunās paaudzes modeļus "fortwto" un "forfour". Šos mazos automobiļus "Daimler" izstrādājis sadarbībā ar franču autoražotāju "Renault". Plašākai sabiedrībai tie pirmo reizi tiks parādīti rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Divdurvju "smart fortwo" izgatavots uz kopīgas šasijas ar jauno "Renault Twingo", kas tika prezentēts šāgada martā notikušajā Ženēvas autoizstādē. Abiem automobiļiem ir aptuveni 70 procenti kopīgu detaļu. Tāpat kā "Renault Twingo", arī "smārtiņam" motors atrodas aizmugurē un vilkmi novada uz aizmugurējiem riteņiem.

Mazais "smart fortwo" saglabā savu līdzšinējo kopgarumu 2,69 metri, kamēr piecdurvju hečbeks "smart forfour" salīdzinājumā ar priekšteci kļuvis par 25 centimetriem īsāks (3,49 m). Tomēr jaunie "fortwo" un "forfour" ir vienāda platuma un augstuma – attiecīgi 1,66 un 1,55 metri. Piecdurvju "forfour" riteņu garenbāze ir par 62 centimetriem garāka nekā divvietīgajam "fortwo" un sasniedz 2,5 metrus.

Bagāžas nodalījuma tilpums "fortwo" modelim palielināts par 30 litriem un tagad tā tilpums sasniedz 260 l. Savukārt "forfour" modelim tas ir 185 litru, bet nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 730 l. Garāku priekšmetu pārvadāšanai iespējams nolocīt arī priekšējā pasažiera sēdekļa atzveltni.

Jaunie "smart" modeļi tiks komplektēti ar trīscilindru benzīna motoriem. Sākotnēji tas būs pieejams ar 71 zirgspēka jaudīgo viena litra agregātu vai arī 90 ZS jaudīgo 0,9 litru turbomotoru. Transmisija – vai nu piecpakāpju manuālā, vai sešpakāpju sekvenciālā ar diviem sajūgiem. Vēlāk piedāvājumu papildinās 60 ZS dzinējs.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "smart fortwo" un "smart forfour" nonāks novembrī. Autoražotājs šo automobiļu precīzu cenu neatklāj, tomēr norāda, ka "fortwo" (ar 71 ZS motoru) cena nepārsniegšot 11 tūkstošus eiro. Analoģiskas modifikācijas "forfour" būšot par 600 eiro dārgāks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!