Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Super-Avto", kas ir autoražotāja "AvtoVAZ" partneris mazsērijas automobiļu izstrādē, plāno skaitā ierobežotā sērijā ieviest ekskluzīvu "Lada Priora" modifikāciju ar 1,8 litru motoru, vēsta vietējie mediji ar atsauci uz ražotājam pietuvinātu avotu.

Iepriekš "Super-Avto" jau ražoja tamlīdzīgu "Lada Priora" versiju ar 123 zirgspēku jaudīgu 1,8 litru motoru, tomēr tagad modelim tiks uzstādīts principiāli jauns spēka agregāts ar indeksu "21128".

Jaunajā motorā virzuļu grupa un kloķvārpsta būs piegādāta no Eiropas ražotājiem. Dzinēja jauda būs ap 120 zirgspēku. Pie motora 2 200 apgr./min griezes moments sasniegs 145 ņūtonmetru, bet tā maksimālais apjoms – 165 Nm – tiks sasniegti pie 4 000 apgr./min. Pēc provizoriskas informācijas, jaunajam motoram jau esot pabeigti izturības testi.

"Lada Priora" ekskluzīvo versiju varēšot pasūtināt pie "AvtoVAZ" oficiālajiem izplatītājiem ar pilnu rūpnīcas garantiju. Kad tamlīdzīgs automobilis nonāks tirdzniecībā un cik tas maksās, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!