Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējusi ne tikai jaunās paaudzes "Fabia" hečbeku, bet arī tā universāļa versiju "Combi".

Jaunā "Škoda Fabia Combi" bagāžas nodalījuma tilpums ir 530 litru, kas salīdzinājumā ar priekšteci ir pieaugums par vairāk nekā 100 litriem. Savukārt nolaižot aizmugurējās sēdekļu rindas atzveltnes, bagāžas nodalījuma tilpums palielināms īdz 1 395 litriem (iepriekšējam modelim – 1 225 l).

Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais universālis ir par 10 milimetriem garāks (kopumā sasniedz 4 257 mm), par 90 mm platāks (1 732 mm) un par 31 mm zemāks (1 467 mm).

Konstrukcijā izmantoto vieglāku materiālu dēļ, neskatoties uz palielinātajiem gabarītiem, jaunais "Škoda Fabia Combi" ir par 55 kilogramiem vieglāks nekā priekštecis. Piemēram, versijā ar trīscilindru motoru universālis svērs tikai 1 004 kg. Atgādinām, ka iepriekšējās paaudzes "Škoda Fabia Combi" ar bāzes versijas 1,2 motoru svēra 1 115 kg.

Tāpat jaunais "Škoda Fabia Combi" kļuvis praktiskāks. Piemēram, pudeļu turētāji durvīs ļaus tajos ievietot līdz pat pusotra litra tilpuma pudeles. Par papildus samaksu bagāžniekā būs pieejami dažādi aksesuāri, kas ļauj nofiksēt tajā ieliktās mantas.

"Škoda Fabia Combi" būs pieejams ar tādiem pašiem motoriem kā šī modeļa hečbeks. Tādējādi universālim būs pieejami benzīna dzinēji ar jaudu no 75 līdz 110 zirgspēkiem, kā arī dīzeļa spēka agregāti ar 75 līdz 105 ZS. Atkarībā no versijas motori sajūdzami vai nu ar manuālo, vai sekvenciālo "DSG" pārnesumkārbu.

Tirdzniecībā jaunais "Škoda Fabia Combi" nonāks 2015. gada sākumā.

Fotogalerija ar jauno "Škoda Fabia" hečbeku:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!