Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mazda" publicējusi detalizētāku informāciju par jaunās paaudzes "Mazda2" modeli Eiropas tirgum. Šī mazā automobiļa pircēju izvēlei tiks piedāvāti četri motori – trīs benzīna un viens dīzeļa. Tie visi atbilst stingrajām "Euro 6" ekoloģiskajām normām un pārstāv autoražotāja jauno "Skyactiv" tehnoloģiju saimi.

Būtiskākais jaunums šajā modelī ir "Skyactiv-D" dīzeļmotors ar 1,5 litru darba tilpumu. Šim dzinējam ir īpaši zema kompresijas pakāpe un klusa darbība. Tāpat tam ir mainīgas ģeometrijas turbīna, ko citkārt ražotāji aizstāj vienkārši ar divu turbīnu konstrukciju.

1,5 litru dīzeļmotors attīsta 105 zirgspēku jaudu un 220 ņūtonmetru griezes momentu. Komplektācijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, pēc ražotāja datiem, "Mazda2" vidēji patērēšot tikai 3,4 litrus dīzeļa uz 100 km, bet tā CO2 emisija būšot tikai 89 grami uz kilometru. No vietas līdz 100 km/h dīzeļmotora "Mazda2" paātrināsies 10,1 sekundē un maksimāli sasniegs 178 km/h.

Savukārt benzīna motors "Mazda2" modelim Eiropas tirgū arī būs ar 1,5 litru darba tilpumu, tomēr tas būs pieejams trīs dažādās veiktspējas modifikācijās. Bāzes versijā šis dzinējs attīstīs 75 ZS, bet tāpat pieejamas arī versijas ar 90 vai 115 ZS. Jaudīgākā modifikācija aprīkota ar "i-Eloop" bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu, kas, pēc ražotāja apgalvojuma, sniedz degvielas ekonomiju piecu procentu apmērā.

115 ZS versijā "Mazda2" komplektācijā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 8,7 sekundēs un maksimāli sasniegs 200 km/h. Vidējais degvielas patēriņš – 4,9 litri benzīna uz 100 km, bet CO2 izmešu daudzums izplūdē – 115 g/km.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!