Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mazda" oficiāli prezentējusi jaunās paaudzes "MX-5" rodsteru. Prezentācija notika vienlaicīgi ASV, Eiropā un Japānā. Jaunā modeļa debija veltīta "MX-5" modeļa 25 gadu jubilejai.

Jaunā "Mazda MX-5" veidolā izstrādāts markas jaunāko modeļu – "Mazda6", "Mazda3" un "Mazda2" – stilā. Autoražotājs šo dizaina filosofiju nosaucis par "Kodo". Tāpat kā līdz šim, arī jaunajam "Mazda MX-5" ir aizmugurējo riteņu piedziņa un savāžams auduma jumts.

Automobilim būs pieejami "SkyActive-G" benzīna motori. Viens no tiem būs 1,5 litru agregāts ar 141 zirgspēka jaudu, bet otrs – divu litru dzinējs ar 182 ZS. Motori sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai tāda paša pārnesumu skaita automātisko transmisiju.

"Mazda MX-5" izgatavots uz jaunas platformas. Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais modelis ir par 100 kilogramiem vieglāks, turklāt tam ir viszemākais smaguma centrs "MX-5" paaudžu vēsturē. Rezultātā versija ar auduma jumtu sver nedaudz virs tonnas un tai ir ideāls izsvarojums pa riteņu asīm.

3,9 metrus garais rodsters tirdzniecībā nonāks nākamgad. Sākotnēji būs pieejama modifikācija tikai ar auduma jumtu, bet vēlāk tai pievienosies arī versija ar metāla jumtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!