Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Honda" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Jazz" modeļa versiju Eiropas tirgum. Plašākai sabiedrībai jaunais modelis pirmo reizi tiks parādīts drīzumā notiekošajā Ženēvas autoizstādē. Japānā un ASV tirgū šis modelis jau ir pieejams kā "Honda Fit".

Jaunais "Honda Jazz" izgatavots uz kopīgas platformas ar jauno apvidnieku "HR-V". Salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes "Jazz" jaunais ir par 15 milimetriem garāks (4 089 mm), bet riteņu garenbāze palielināta par 30 mm (2 530 mm). Bagāžas nodalījuma tilpums sasniedz 354 litrus, bet transformējot "Magic Seats" sistēmas aizmugurējos sēdekļus, bagāžnieka ietilpība palielināma līdz 884 litriem.

Jaunā "Honda Jazz" salonu papildina multimediju sistēma ar septiņu collu skārienjutīgo ekrānu. Aprīkojumu papildinājušas dažādas elektroniskās asistentu un drošības sistēmas, tostarp automātiskā frontālās sadursmes novēršanas sistēma.

Sākotnēji Eiropā jaunais "Honda Jazz" būs pieejams tikai ar "Earth Dreams" saimes 1,3 litru benzīna motoru, kas attīsta 102 zirgspēku jaudu. To būs iespējams sajūgt vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai variatora transmisiju, kurai ir septiņi virtuālie pārnesumi. Vai vēlāk "Honda Jazz" modeli Eiropā papildinās vēl kādi spēka agregāti, pagaidām netiek atklāts. Piemēram, ASV šim modelim tiek piedāvāts arī 150 ZS jaudīgais 1,5 litru agregāts.

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "Honda Jazz" nonāks šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!