Kompānija "Ford" paziņojusi, ka "Mustang" modeļa īpaši jaudīgajā modifikācijā "Shelby GT350" un braukšanai pa trasi predzētajā versijā "GT350R" uzstādīs 5,2 litru V8 atmosfērisko motoru, kas attīsta 533 zirgspēku jaudu un 580 ņūtonmetru griezes momentu. "Ford" uzsver, ka tas ir visjaudīgākais atmosfēriskais dzinējs, kādu jebkad uzstādījis šīs markas vieglajā pasažieru automobilī.

Tāpat "Ford" publicējis video ar "Shelby GT350R" modifikāciju, kurā dzirdama šī 533 ZS motora rūkoņa, braucot pa trasi. Šis dzinējs spējīgs darboties ar līdz pat 8250 apgriezieniem minūtē, kas arī ir rekords "Ford" sērijveida automobiļiem. Savukārt 90 procenti no maksimālā griezes momenta ir pieejami 3450 līdz 7000 apgr./min diapazonā.

"Ford Mustang Shelby GT350" būs pieejams tikai un vienīgi sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu "Tremec TR-3160", kas izgatavota no atvieglinātiem materiāliem. Automobiļa dinamsikos raksturlielumus "Ford" pagaidām neatklāj.

Braukšanai pa trasi paredzētā "R" versija no standarta "Shelby GT350" atšķiras ar būtiski atvieglinātu svaru, kas panākts, izņemot no salona aizmugurējo sēdekli, gaisa kondicionētāju, audio sistēmu un bagāžas nodalījuma apšuvumu. Tāpat "R" modifikācija atšķiras ar oglekļa šķiedras virsbūves elementiem, vēl sportiskāka regulējuma "MagneRide" adaptīvo balstiekārtu, kā arī pašbloķējošā diferenciāļa dzesēšanas sistēmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!