Foto: AFP/Scanpix

Indijas kompānija "Bajaj Auto", kas ir pasaulē lielākais trīsriteņu mototehnikas ražotājs, prezentējis mazu automobili "Qute". Šis spēkrats kļūs par pasaulē vislētāko četru riteņu automobili un konkurēs ar līdzšinējo titula turētāju "Tata Nano". Gaidāms, ka tā cena būs ap 1800 eiro un tas tiks eksportēts uz 16 pasaules valstīm.

"Bajaj Qute" kopgarums ir 2752 milimetri, platums – 1312 mm; bet augstums – 1650 mm. Pasaulē vislētākajam automobilim ir viena cilindra 217 kubikcentimetru dzinējs, kas attīsta 13 zirgspēku jaudu un 20 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregāts sajūgts ar motocikla piecpakāpju pārnesumkārbu. Maksimāli šis 400 kilogramu smagais automobilis spējīgs sasniegt 70 km/h.

Turklāt, pēc Indijas mediju informācijas, šis "Bajaj Qute" atbilst Eiropas Savienības (ES) normām. Tomēr šajā reģionā tas tiks kvalificēts kā kvadracikls, kas ir izmantojams arī uz koplietošanas satiksmes ceļiem.

"Bajaj Qute" plānots piedāvāt ne tikai Eiropas tirgum, bet arī dažādās Āzijas, Āfrikas un Latīņamerikas valstīs. Interesanti, ka pašā Indijā, kur tas izstrādāts, šo "Qute" pagaidām nevarēs tirgot privātpersonām ("Qute" ir arī Indijā ir sertificēts kā kvadracikls zemāku drošības un ekoloģijas standartu dēļ). "Bajaj Auto" šobrīd gaida Indijas augstākās tiesas lēmumu, kura varētu atcelt aizliegumu tamlīdzīgus transportlīdzekļus pārdot arī privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!