Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) oficiāli atklājusi "Beetle" modeļa paaugstinātās pārgājības sērijveida modifikāciju "Dune". Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis pirmo reizi tiks parādīts nedēļas nogalē notiekošajā Losandželosas autoizstādē.

"VW Beetle Dune" sērijveida versija ieturēta tādā pašā stilā kā tāda paša nosaukuma konceptuālais prototips, kas tika prezentēts vēl 2014. gada sākumā Detroitas autoizstādē. Automobilim ir papildus aizsargi pa virsbūves perimetru un zem grīdas, kā arī paplašinātas riteņu arkas un 18 collu diski ar 235/45 izmēra riepām. "Dune" versijā automobiļa klīrenss palielināts par 10 milimetriem – līdz kopumā 155 mm.

Par papildus samaksu automobili varēs aprīkot ar biksenona lukuturiem, LED dienas gaitas lukturiem un numurzīmju diožu apgaismojumu. Tāpat automobilim ir multimediju sistēma ar 6,3 collu skārienjutīgu ekrānu, kā arī ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmas atbalstu. Vēl klients var izvēlēties šo spēkratu aprīkot ar 400 vatu jaudīgu "Fender" audio sistēmu.

Eiropas tirgū "VW Beetle Dune" tiks piedāvāts ar trim benzīna un diviem dīzeļa dzinējiem. Benzīna motori ir ar 1,2 līdz divu litru tilpumu un 105 līdz 220 zirgspēku jaudu. Savukārt no dīzeļdzinējiem pieejams 1,6 litru agregāts ar 110 ZS un divu litru motors ar 150 ZS. Transmisijas – sešpakāpju manuālā, kā arī sešu vai septiņu pakāpju "DSG" sekvenciālā.

Pie VW izplatītājiem Eiropā jauno "Beetle Dune" varēs pasūtināt jau no 19. novembra. Automobiļa cena būs no 23 625 eiro, bet kabrioleta versijā – no 27 800 eiro. Tādējādi "Dune" modifikācija standarta "Beetle" sadārdzina par aptuveni pieciem tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!