Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi sava pirmā apvidus automobiļa prototipu "VisionS". Pēc provizoriskas informācijas, sērijveida versijā "Škoda" apvidnieks iegūs "Kodiak" nosaukumu.

"Škoda VisionS" kopgarums ir 4,7 metri. Automobilis izgatavots uz "Volkswagen" (VW) koncerna modulārās platformas MQB un tajā ir trīs sēdekļu rindas. Gaidāms, ka sērijveida "Škoda Kodiak" iegūs tādas pašas komponentes kā jaunais "VW Tiguan", kam arī par papildu samaksu pieejama trešā sēdekļu rinda.

Izstādē prezentētais "VisionS" koncepts aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 1,4 litru benzīna dzinēju un divus elektromotorus. Hibrīda kopējā jauda attīsta 325 zirgspēkus. Transmisija – sešpakāpju sekvenciālā DSG.

Tikai ar elektroenerģiju "VisionS" spējīgs nobraukt līdz 50 km distanci. Savukārt hibrīda režīmā ar pilnu degvielas tvertni tas spējīgs veikt līdz pat 1000 km. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš tam ir 1,9 litri benzīna uz 100 km. No vietas līdz 100 km/h "Škoda" hibrīds paātrinās 7,4 sekundēs un maksimāli sasniedz 200 km/h.

Visdrīzāk sērijveida "Škoda Kodiak" tiks prezentēts rudenī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!