2005. gada sezonas sākums ir pierādījis, ka "Ferrari" komandai un Mihaelam Šūmaheram ir uzradies cienīgs pretinieks "Renault" vienības un tās pilota Fernando Alonso izskatā.
Pirmajos trijos posmos "Renault" triumfēja bez nopietnas pretestības no "Ferrari" komandas puses. Tikmēr pēdējā posmā Sanmarīno jau mēs varējām vērot lielisku dueli starp Fernando Alonso un Mihaelu Šūmaheru.

Līdz ar Spānijas GP tuvošanos masu mēdijos jau tagad tiek uzkurināta cīņa starp Alonoso un Šūmaheru, jo tieši to taču skatītāji visu laiku ir vēlējušies - pienācīgu pretinieku septiņkārtējam pasaules čempionam, kuram pēc Mikas Hakinena aiziešanas tāda nav bijis. Spānijas GP Alonso atkal būs jāstājas pretim satracinātajam Šūmaheram, kuru iepriekšējā posmā Sanmarīno spānis spēja apturēt.

"Tā, iespējams, bija mana labākā karjeras sacīkste," vēlāk atzināt Alonso. "Taču tagad ir jākoncentrējas Spānijas GP un domāju, ka mums ir labas iespējas, jo Barselonas trase ir izdevīga mūsu mašīnai. Es ceru uz labu rezultātu, tomēr neesmu pārāk par to noraizējies."

"Es vienmēr ārēji esmu ļoti mierīgs," turpināja Alonso, kurš pirms diviem gadiem Ungārijā kļuva par jaunāko GP uzvarētāju Formula 1 vēsturē. "Es cenšos visu uztvert ar vēsu prātu tieši tāpēc, ka esmu Formulā 1. Man rītdiena būs tikai vēl viena diena un es varu finišēt gan pirmais, gan pēdējais. Es daru visu, kas manos spēkos un nevaru sev neko pārmest, ja kas neizdodas."

"Kad nodziest luksoforu gaisma, es katru apli veicu ar maksimālu atdevi," paziņoja spānis, kurš kopvērtējumā no tuvākā sekotāja ir atrāvies par 18 punktiem. "Tas ir kā kvalifikācijā. Ja man ir lieliska mašīna un nerodas tehniskas problēmas, es varu izcīnīt uzvaras. Ja ne, uzvaras izpaliek. Un man nav starpības vai startā man blakus stāv Mihaels Šūmahers vai Jarno Trulli."

"Ir patīkami dzirdēt, ka mani sauc par nākamo čempionu," atzinās Fernando Alonso, kurš F1 debitēja Minardi komandā. "Tomēr es tam visam neticu. Vēl sezonas sākumā čempiona tituls nebija reāls mērķis, taču tagad situācija ir mainījusies un mans sapnis var piepildīties. Šogad mēs tiešām esam tādā pozīcijā, ka varam cīnīties par čempiona titulu. Taču mums jāturpina strādāt pirms katra posma, lai nepieļautu, ka "McLaren" vai "Ferrari" mums pietuvojas pārāk strauji."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!