Foto: Publicitātes foto
Norvēģu pilots Andreass Mikelsens, gatavojoties jaunajai sezonai, ar jauno stūrmani Miko Markulu uzvarējis savas valsts čempionāta pirmajā posmā, rallijā "Finnskog", kurā pārspēja tautieti Madsu Ostbergu.

Uzvarot Norvēģijas rallija čempionāta pirmajā posmā, Mikelsens ir izvirzījies vadībā arī meistarsacīkšu kopvērtējumā, taču galvenais viņam esot bijis "kaujas apstākļos" pārbaudīt sadarbību ar jauno stūrmani Miko Markulu. "Finnskog" rallija distance bija 101,72 km gara, ekipāžām divreiz veicot četrus ātrumposmus.

Sākotnēji sacensību vadībā izvirzījās Ostbergs, kurš gatavojās nākamajam pasaules rallija čempionāta (WR) posmam Zviedrijā, taču problēmas ar degvielas sūkni trešajā ātrumposmā lika viņam atkrist uz otro vietu. Neskatoties uz to, ka viņa "Škoda Fabia S2000" ir mazāk jaudīga kā Ostberga "Ford Fiesta WRC", Mikelsens spēja noturēt līderpozīciju līdz sacensību beigām.

Jāpiebilst, ka sezonas sākums "Intercontinental Rally Challenge" (IRC) seriāla pēdējam čempionam Mikelsenam ir izvērties veiksmīgs - pirms divām nedēļām viņš palika otrais "Arctic Rally" Zviedrijā.

""Rally Finnskog" bija ļoti vērtīgs pasākums mums ar Miko un es vēl vairāk nostiprināju savu stenogrammas sistēmu, bet cīņa ar Madsu parādīja, ka mēs ar Miko esam spēcīga komanda," saka Andreass. "Pirms tam bijām aizvadījuši testus kopā, taču sacens'bu režīms ir daudz labāks. Šie divi ralliji mums bija ļoti vērtīgi, gatavojoties galvenajam darbam Portugālē."

WRC Portugāles rallijā, kas notiks aprīļa sākumā, Andreass Mikelsens un Miko Markula startēs "Volkswagen" rūpnīcas komandas sastāvā līdzās tās pamata pilotiem Sebastjenam Ožjēram un Jari-Mati Latvalam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!