Gaužām neveiksmīgi sestais pasaules motokrosa čempionāta posms Portugālē beidzās latviešu sportistam Matīsam Karro, kuram nākamās trīs nedēļas būs atkal jāpavada ieģipsētam.

"Uz Portugāli atbraucu ar labām sajūtām. Izstaigāju trasi un jau tobrīd zināju, ka sacensības nebūs vieglas, jo arī karstums lika par sevi manīt," stāsta Matīss. "Kvalifikācijā no starta atrados pirmajā desmitniekā, taču tad saķēros ar Straibosu un mēs kritām. Pēc tam atguvu ātrumu un aizcīnījos līdz 15.vietai, taču tad pārāk salaistītās trases dēļ atkal neveikli nokritu. Nodomāju mierīgi nobraukt pāris apļus un tad kāpināt tempu, taču tad sekoja vēl viens neliels kritiens, pēc kura nolēmu vairs nebraukt."

"Pirms starta jutos labi. Lai arī pirmajā braucienā startēju no ļoti sliktas vietas, starts padevās ļoti labs – ap septīto vietu," saka Karro. "Taču otrajā līkumā pirms manis viens braucējs "sapiņķerējās" un es nokritu. Turpinājumā bija grūti uzņemt braukšanas ritmu, taču cīnījos, cik varēju. Biju pakāpies uz 13. vietu, taču pēdējā aplī pieļāvu kļūdu un pēc lēciena ar pilnu gāzi iebraucu trases nožogojumā. Brauciens man bija beidzies. Biju viss vienos zilumos, kā arī ļoti sasitu iepriekš salauztās rokas locītavu. Pēc pirmajām pārbaudēm bija labas ziņas, taču, aizbraucot uz Holandi, ziņas vairs nebija iepriecinošas...

"Ārsts atrada mazu plaisu locītavā blakus vecajai traumai. Uzlika ģipsi, ar kuru tagad jāstaigā desmit dienas. Šī brīža prognozes, ka man būs jāizlaiž vismaz trīs nedēļas," drūmi nobeidz Karro.

Jāatzīmē, ka Karro nebija vienīgais, kurš krita šajā trasē, jo diezgan smagi pamanījās nokrist gan trīskārtējais šī posma uzvarētājs Klements Desalle, gan arī seškārtējais (MX1 un MX2) čempions Antonio Kairolī un citi braucēji.

Līdz ar to šobrīd zināms, ka Matīss nestartēs nākamajā Anglijas čempionāta posmā un pasaules čempionāta posmā Brazīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!