Aizvadītajās brīvdienās Itālijā notika pasaules motokrosa čempionāta ceturtais posms, kurā latviešu spotists Matīss Karro izcīnīja divu braucienu summā izcīnīja augsto 11. vietu.

Pirmajā braucienā Karro finišēja 12. vietā, tieši priekšā savam komandas biedram Džonatanam Baraganam. Otrajā braucienā Matīsam izdevās teicams starts, kas viņam ļāva atrasties pat sestajā pozīcijā. Brauciena beigās Latvijas sportists nedaudz nogura un atkrita uz 11. vietu, kas gan arī ir uzskatāms par ļoti labu rezultāts. Arī divu braucienu summā Matīsam 11. vieta, kas absolūtajā kopvērtējumā viņam dod 29 punktus un 19. vietu.

"Iepriekšējais posms notika smilšu trasē, kas man vairāk iet pie sirds, bet šis posms notika uz cietā seguma. Pirms posma bija doma Nīderlandē aizvadīt treniņus līdzīgos apstākļos, taču slikto laikapstākļu dēļ trase bija ciet, tāpēc divas dienas trenējos smiltīs," stāsta Matīss Karro.

"Pirms posma sev pateicu – braukšu ar prātu un līdz galam. Kopumā jāsaka, ka viss izdevās, jo ar katru braucienu jutos drošāks un ātrāks. Kvalifikācijā pēc starta biju sestais, bet otrajā līkumā uzbraucu vienam braucējam uz kājas un nokritu. Beigās paliku 13. vietā, ar ko biju apmierināts," saka Matīss.

"Pirmajā braucienā man izdevās labs starts, kas ļāva finišēt 12. vietā. Jāsaka, ka pēc nobrauktām 20 minūtēm man iestājās pilnīgs sagurums. Bija sajūta, ka man kāds "izslēdzis" enerģiju. Var teikt, ka aizvizinājos līdz finišam, taču kopumā rezultāts bija labs," pirmā brauciena notikumus atceras Karro.

"Līdz otrajam braucienu paguvu atpūsties. Atsvaidzināju ķermeni un jutos labi," stāsta motokosists. "Šajā braucienā izdevās fantastisks starts, jo nokļuvu sestajā vietā. Visa brauciena laikā mehāniķis man rādīja brauciena informāciju. Daudz ko redzēju un izlasīju, bet tajās reizēs, kad viņš man rādīja vietu, kurā tobrīd atrados, man visu laiku sanāca ar kādu cīnīties, tāpēc nemaz nezināju, kurā pozīcijā esmu. Diemžēl atkal pēdējās desmit minūtes saguru un biju spiests palaist dažus braucējus sev garām. Pēc finiša, kad atgriezos savas komandas boksos, biju šokēts, kad uzzināju, ka esmu finišējis 11. vietā!"

"Fiziskā kondīcija vēl nav tik laba, bet tā uzlabojas. Tas man dod pārliecību pār sevi un saviem spēkiem. Šobrīd tas rezultāts ir tāds, kāds tas ir, bet ar katru braucienu jūtos aizvien labāk, tāpēc zinu, ka varu būt vēl ātrāks un cīnīties par TOP 10. Taču esmu sev pateicis, ka gribu pabeigt šo sezonu, tāpēc, ja būšu saguris, laidīšu garām konkurentus un necīnīšos par katru cenu, tādējādi palielinot risku nokrist un gūt traumas. Vairāk braukšu ar galvu," tā Karro.

Nākamais posms jau šajā nedēļas nogalē notiks Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!