Latvijas motokrists Matīss Karro aizvadītajā nedēļas nogalē ļoti veiksmīgi startējis Anglijas čempionātā, otrajā posmā divu braucienu summā izcīnot trešo vietu, informē komanda.

Sezonas pirmajā Anglijas motokrosa čempionāta posmā Karro rokas savainojuma dēļ nestartēja, bet otrais posms, kad latviešu sportists joprojām vēl nevarēja startēt sacensībās, slikto laikapstākļu dēļ tika pārcelts uz vālāku laiku, un Matīsam bija iespēja tajā piedalīties pēc atveseļošanās.

Kvalifikācijā Karro finišēja ceturtajā vietā, bet "Superpole" kvalifikācijā Matīss palika trešais, ātrākajam braucējam, igaunim Tanelam Leokam zaudējot 0,9 sekundes. Pēc kvalifikācijas sekoja trīs 20 minūšu gari braucieni.

Aizvadot stabilu sacīksti, visos trijos braucienos Karro finišēja trešajā vietā, kas arī posma kopvērtējumā deva trešo rezultātu. Uzvaru trīs braucienu summā izcīnīja Tomijs Serle, kurš par trīs punktiem apsteidza Leoku.

"Lai arī šī nebija mana mīļākā trase, visus braucienus izdevās nobraukt ļoti stabili. Prieks, ka arī starti visos braucienos bija labi, kas man jau ar pirmajiem apļiem ļāva uzsākt cīņu ar vadošajiem braucējiem. Beigās trīs braucienu summā izcīnīju trešo vietu, par ko esmu ļoti priecīgs," saka Matīss Karro. "Protams, sekas atstāj gūtā trauma, jo vēl neesmu pavadījis pietiekami daudz laika uz motocikla. Arī rokas "piedzinās", bet tas ir normāli. Šoreiz Serle un Leoks bija par mani ātrāki, lai arī brauciena sākumā spēju ar viņiem braukt kopā un atrauties no pārējiem braucējiem."

"Ja runājam par savainoto roku, tā vairs nesāp. Tas ir jāaizmirst. Šobrīd vēl nav pavadītas tās stundas uz motocikla, kas ir jāpavada, lai varētu braukt vēl ātrāk. Mēnesi biju spiests izlaist braukšanu, kas, protams, ir daudz. Bet pagaidām esmu priecīgs par to, kā viss rit un gan jau turpinājumā viss būs kārtībā. Šobrīd pie tā, ko daru, arī vairāk piedomāju ar galvu," saka motokrosists.

Matīss Karro arī pateicās faniem par atbalstu Anglijā. "Kārtējo reizi gribētu pateikt lielu paldies faniem, kuri mani atbalstīja gan trases malā, gan arī tiem, kuri par mani turēja īkšķus Latvijā. Arī šoreiz 10-15 latviešu fani trases malā fanoja tā, ka vietējie, kuru bija pāris tūkstoši, varēja "iet atpūsties"," stāsta Karro. "Tas bija vienreizēji! Latvijas karogi, taurītes, ovācijas – tas viss man palīdzēja un liels paldies viņiem par to. Tas bija super!"

Šajā nedēļas nogalē Matīsam paredzēts nākamais starts pasaules čempionātā, kad Itālijā notiks ceturtais meistarsacīkšu posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!