Foto: Red Bull

"Red Bull" F-1 komandas līderis Sebastjans Fetels sagaida, ka viņa nākamais komandas biedrs Daniels Rikjardo, nokļuvis spēcīgākā formulā, uzrādīs daudz labākus rezultātus nekā līdz šim, raksta ārzemju mediji.

"Nešaubos, ka Daniels strādā no visas sirds, un nākamsezon viņš izdarīs visu, lai mani apsteigtu," intervijā britu izdevumam "Autosport" saka Fetels. "Man atkal būs jācīnās pret austrālieti, kurš centīsies apgrūtināt manu dzīvi..."

Fetels norāda, ka spriest par Rikjardo spējām pēc viņa rezultātiem "Toro Rosso" komandā nav īpaši objektīvi. "Pagaidām ir grūti jebko prognozēt, jo viņa pašreizējā mašīna neļauj viņa regulāri tikt pie punktiem un cīnīties par augstākām pozīcijām," uzskata trīskārtējais pasaules čempions. "Iespējams, daudzi uzskata, ka peletona vidū braucošie piloti nav tik ātri kā līderkomandu braucēji. Daļēji šādi pārspriedumi ir patiesi, bet kā jūs varat progresēt, ja netiek dota iespēja? Danielam ir parādījusies lieliska iespēja, un, ja paskatāmies atpakaļ vēsturē, arī man savulaik paveicās, ka es spēju sevi parādīt."

"Rikjardo ir pavisam citādu puisis nekā Vēbers, bet es arī ar viņu negrasos precēties, tāpēc par vislabākajiem draugiem mums nav jākļūst. Tomēr es uzskatu, ka mēs tīri labi sapratīsimies," saka Fetels. "Neslēpšu, ar Marku Vēberu mēs neesam labākie draugi, taču mēs trasē viens otru cienām, jo esam profesionāļi. Ja jūs būtu redzējuši komandas brīfingus, jums pat prātā neienāktu, ka mūsu attiecībās kaut kas nav īsti labi."

Kā zināms, pēc austrālieša Marka Vēbera aiziešanas no "Red Bull" komandas šīs sezonas beigās par nākamo Sebastjana Fetela pārinieku kļūs Vēbera tautietis Daniels Rikjardo, kurš līdz šim pārstāvēja "Toro Rosso" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!