Foto: McLaren

"McLaren" komandas meksikāņu pilots Serhio Peress ir iepriecināts par ziņu, ka viņa dzimtenē varētu atgriezties F-1 čempionāts, raksta ārzemju mediji.

Kā zināms, Meksikas posms iekļauts 2014.gada pasaules F-1 čempionāta kalendāra projektā.

"Tā kā mani palūdza piedalīties Meksikas pieteikuma sagatavošanā, es ļoti labi zinu, ka līdzjutēji, mediji un sponsori dara visu iespējamo, lai sasniegtu šo mērķi," saka meksikāņu pilots. "Cilvēki nez kāpēc ne pārāk glaimojoši izsakās par Meksiku, un šī mums ir reāla iespēja parādīt, cik brīnišķīgā valstī mēs dzīvojam."

"Pagaidām nav apstiprinājuma, taču es jūtu, ka Meksikai ir lielas izredzes iekļūt nākamā gada kalendārā," aģentūra "Reuters" citē Peresu. "Tas manā valstī būs liels notikums, un nāks par labu sportam kopumā. F-1 būs pārsteigta, cik populārs būs šis "Grand Prix" posms!"

Par potenciālo Meksikas "Grand Prix" posma trasi Mehiko pilsētā Peress izsakās pozitīvi. "Sacensībās tajā nekad neesmu piedalījies, tikai aizvadījis testus, bet esmu tur braucis salīdzinoši bieži, tā kā zinu, cik trase ir laba," saka Peress. "To vajag nedaudz atjaunot, bet laiks vēl ir. Manuprāt, būtu nepieciešams uzcelt modernu boksu kompleksu, iespējams, varētu izmainīt dažus līkumus, bet kardināla trases pārbūve nav nepieciešama. Pirms kāda laika te notika "ChampCar" seriāla sacensības, tā kā arī no drošības viedokļa visam vajadzētu būt kārtībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!