Foto: Red Bull

"Toro Rosso" F-1 komanda ir parakstījusi līgumu ar 19 gadus veco krievu pilotu Daņiilu Kvjatu, informē vienības preses dienests.

Kvjats, kurš līdz šim brauca "Red Bull" junioru programmā, nākamsezon būs francūža Žana-Ērika Verņjē kolēģis austrālieša Daniela Rikjardo vietā, kurš pāriet uz "Red Bull" komandu.

Šosezon Kvjats startēja GP3 sērijas un Eiropas F3 čempionātā, un piedalījās arī jauno pilotu testu sesijā Silverstounas trasē ar "Toro Rosso" formulu. Pagājušogad krievu pilots izcīnīja "Formula Renault 2.0" čempiona titulu, bet šosezon Eiropas F3 čempionātā viņš ir guvis vienu uzvaru, piecos posmos startējis no "pole position" un piecreiz kāpis uz goda pjedestāla zemākiem pakāpieniem. No kopvērtējuma līdera Kvjats atpaliek par septiņiem punktiem un var izcīnīt čempiona titulu arī šajā seriālā.

"Mēs esam gandarīti, ka varam atkal izmantot mūsu junioru programmas braucējus," saka "Toro Rosso" F-1 komandas vadītājs Francs Tosts. "Daņiils ir ļoti talantīgs pilots, ko var novērtēt pēc viņa rezultātiem jauniešu sacensībās. Viņš pārliecināja mūs ar savu spēcīgo sniegumu un tehniskajām zināšanām jauno pilotu testos Silverstounā."

Kuluāros tika runāts, ka lielu spiedienu uz "Toro Rosso" šā lēmuma pieņemšanā ir izdarījuši jaunā pilota sponsori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!