Foto: Red Bull

Indijas Augstākā tiesa ceturtdien piekrita uzklausīt tai iesniegto petīciju saistībā ar nemaksātiem nodokļiem Indijas "Grand Prix" sacensībās pērn. Pastāv iespēja, ka tiesa varētu atcelt nedēļas nogalē gaidāmās F-1 sacīkstes.

"Petīciju mēs uzklausīsim rīt," tiesā atzina Augstākās tiesas priekšsēdētājs Palanisamijs Sathasivams.

Pirmo reizi F-1 sacensības Indijā tika rīkotas 2011.gadā. Kopš to aizsākuma Indijā ilgāku laiku bijušas nesaskaņas starp likumdevējiem un čempionāta organizatoriem.

Jau 2011.gadā Augstākā tiesa organizatoriem pavēlēja "iesaldēt" 25 procentus biļešu ienākumu, kamēr netiks atrisināts nodokļu strīds. Tāpat toreiz tiesā tika panākts, ka F-1 sacīkstes tiek definētas kā izklaide, nevis sporta veids, un līdz ar to organizatori nevar gūt labumu no nodokļu maksātājiem.

Savukārt kompānijas JSIL īpašnieks Askars Zaīds, kura kompānija palīdz organizēt sacensības Deli, paziņojis, ka jebkurš tiesas lēmums būs taisnīgs. "Arī šoreiz mēs gaidīsim uz tiesas direktīvām. Lai kāds būtu tiesas lēmums - mēs to pieņemsim."

Indiešu F-1 pilots Karuns Čandhoks atzinis, ka ir šokēts par valstī valdošo birokrātiju.

"Komandām un braucējiem rodas lielas galvassāpes, kad jādodas uz Indijas posmu. Dažkārt komandām vajag ņemt līdzi advokātus. Domāju, ka Indijas tēls ir sabojāts, cilvēkiem nevajadzētu nepietiekami novērtēt F-1 spēku. Birokrātijas process ir tik plašs, tā tam nevajadzētu būt," izteicies Čandhoks.

Optimistisks par nedēļas nogales sacensībām ir Indijas Motoru sporta federācijas vadītājs Vikijs Čandhoks.

"Daudzas valstis vēlētos rīkot šādus pasākumus, mēs nedrīkstam palaist garām mūsu iespēju 2015.gadā. Esmu optimistisks, ka sacensības nedēļas nogalē notiks," piebildis Čandhoks, uzsverot, ka sacensības šajā nedēļas nogalē noteikti notiks.

Kā zināms, F-1 vadība jau iepriekš apstiprināja, ka Indijas "Grand Prix" 2014.gadā nenotiks nepilnīgo politisko un plānošanas jautājumu dēļ. F-1 vadība vēlējās, lai nākamgad sacīkstes notiktu pavasarī, tomēr posma organizatori atzina, ka nevar paspēt pusgada laikā noorganizēt divus posmus. Paredzams, ka 2015.gadā F-1 sacīkstes Indijā varētu atgriezties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!