Foto: Red Bull

Tas, ka tu esi četrkārtējs F-1 čempions, neatbrīvo tevi no noteikumu ievērošanas, tā lēmuši Indijas "Grand Prix" FIA novērotāji un par Sebastjana Fetela "performanci" pēc sacensību finiša piesprieduši "Red Bull" komandai 25 tūkstošus eiro lielu soda naudu.

Pēc uzvaras Indijas "Grand prix" Fetels oficiāli kļuvis par šāgada F-1 pasaules čempionu, jo kopvērtējumā kļuvis pārējiem pilotiem neaizsniedzams. Priecīgs par sasniegto, vācu pilots pēc finiša līnijas šķērsošanas ar formulu trasē "uzzīmēja saulītes" un izlēca no bolīda, lai veiktu pateicības paklanīšanos savai formulai.

FIA novērotāji lēma, ka Fetels ir pārkāpis "slēgtā parka noteikumus", taču atzina, ka esot lēmuši par maigāko sodu, ņemot vērā "situācijas apstākļus".

Vācu mediji ziņo, ka titula atzīmēšana viesnīcā, kur bija apmetusies "Red Bull" komanda, ilgusi līdz diviem naktī. "Mēs nedaudz pasvinēsim, ar Sebastjana iecienīto dzērienu," pēc finiša bija izteicies komandas konsultants Dr. Helmuts Marko. Šis dzēriens esot "Jagermeistar" un "Red Bull" kokteilis.

Īsto titula atzīmēšanu "Red Bull" sola aizvadīt pēc Abu Dabi "Grand Prix", kas notiks šīs nedēļas beigās.

"Lielākā daļa komandas dodas prom šovakar vai rīt no rīta, tāpēc īstā svinēšana būs Abu Dabi," saka Marko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!