Foto: AP/Scanpix
Slēpošanas laikā Alpos smagu traumu guvušā septiņkārtējā F-1 čempiona Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis ir nedaudz uzlabojies, tomēr joprojām ir bīstams, par mediķu otrdien paziņoto vēsta raidsabiedrība BBC.

Jauni smadzeņu skenēšanas attēli liecina, ka situācija pēc svētdien pārciestās smadzeņu operācijas ir "labāka nekā vakar", bet tā joprojām ir bīstama, paziņoja ārsti.

"Ir labāk nekā vakar. Bet visa ģimene labi saprot, ka viņa stāvoklis joprojām ir trausls un notikt var viss," mediķu komandas paziņojumu citē BBC.

Nelielie uzlabojumi paver potenciālu iespēju vēl vienai operācijai. Ar tiem ir "iegūts nedaudz vairāk laika", skaidro ārsti.

\

Ārsti cīnās par 44 gadu vecā autobraucēja dzīvību pēc svētdien notikuša negadījuma Francijas Alpu kūrortā Meribelā, kad slēpošanas laikā Šūmahers krita un atsitās ar galvu pret akmeni.

Sportists ar helikopteru evakuēts uz slimnīcu, kur svētdien vakarā viņam operētas smadzenes, lai likvidētu hematomu, taču atklāti ari citi bojājumi abās smadzeņu pusēs.

Ārsti pirmdien paziņoja, ka cietušā veselības stāvoklis ir kritisks.

Šūmahers pēc operācijas ievadīts mākslīgā komā, lai samazinātu spiedienu uz smadzenēm. Vielmaiņas palēnināšanai ir samazināta viņa ķermeņa temperatūra.

Medicīnā ir precedenti, kad cilvēki izdzīvo pēc šādām traumām, norāda BBC. Mākslīgajā komā Šūmaheram varētu būt jāpaliek vismaz 48 stundas vai pat vairākas nedēļas, bet līdz pilnīgai atlabšanai varētu būt nepieciešami vairāki mēneši, skaidro raidsabiedrība.

Jau vēstīts, ka Šūmehers 29. decembrī guva smagu galvas traumu slēpošanas laikā Francijas Alpos, kur bija kopā ar savu dēlu.

Atbalstu un vēlējumus izveseļoties vācu sportistam izteikuši cilvēki no visas pasaules, norāda BBC. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!