Foto: Sauber Motorsport AG

"Sauber" F-1 komandas vadītāja Moniša Kaltenbrona skarbi nokritizējusi Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) lēmumu attiekties no F-1 komandu izdevumu "griestu" ieviešanas, ziņo ārzemju mediji.

"Kā nelielas komandas pārstāve es nespēju saprast, kāpēc viņi šādi rīkojas," intervijā britu izdevumam "Autosport" izteikusies Kaltenbrona. "Visos čempionātos strādā pie komerciāliem un organizatoriskiem jautājumiem. Uzskatu, ka sen ir pagājuši tie laiki, kad varēja teikt: "ak, jums nav naudas? Tad nenodarbojieties ar to!"."

Kaltenbronas viedoklim piekrīt arī "Force India" F-1 komandas direktora vietnieks Bobs Fērnlijs. "Uzskatu, ka mums ir jāturpina izdarīt spiediens uz [FIA prezidentu Žanu] Todu, jo "Force India" komanda jau ir pierādījusi, ka laba šova sarīkošanai nav nepieciešams tērēt milzu līdzekļus," viņš saka. "Noteikumi ir jāmaina, lai atrisinātu šo jautājumu, taču izdevumi ir jākontrolē jebkurā gadījumā. Šaubos, vai mūsu komandai manīs savu nostāju šajā jautājumā, jo mēs cīnāmies, lai čempionātā būtu tādi nosacījumi, lai visi būtu "dzīvotspējīgi"."

Kā zināms, F-1 izmaksu samazināšanai tika piedāvāts komandām noteikt tēriņu "griestus" 150 miljonu eiro apmērā, kas izsauca vairāku, īpaši vadošo, komandu nepatiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!