Foto: Publicitātes foto

Svētdien "Monster Energy" FIA pasaules rallijkrosa čempionāta otrajā posmā Lidenhilā (Lydden Hill), Lielbritānijā, 37 dalībnieku konkurencē jēkabpilietis Reinis Nitišs aizcīnījās līdz pat finālbraucienam un iekrāja vērtīgus punktus čempionāta kopvērtējumā

Elektrības defekta dēļ pirms starta finālā Reinim nācās no sacensībām izstāties, bet neskatoties uz to, Nitišs Lielbritānijā paspēja iekrāt 19 punktus, ierindojoties 7. vietā, un šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā ar 43 punktiem ieņem ceturto vietu, informēja sportista pārstāvji.

"Protams ir sāpīgi šādi pabeigt sacensību nedēļas nogali, bet labāk, lai tas notiek tagad, sezonas sākumā, nevis beigās, kad katram punktam ir daudz lielāka vērtība" pēc sacensībām izsakās Reinis Nitišs. "Neskatoties uz šo tehnisko defektu, esmu gandarīts, ka Lielbritānijā vēlreiz apliecinājām, ka "Olsbergs MSE" automašīnas ir ātras, un arī es pats varu pabraukt pietiekami ātri, lai cīnītos par augstām vietām. Sacensībās veicu daudz kilometrus un guvu nozīmīgu pieredzi, kas noteikti noderēs nākamajos posmos. Arī kopvērtējumā šobrīd esmu ceturtajā vietā un vismaz pagaidām ar uzviju esmu izpildījis komandas nolikto uzdevumu - sasniegt TOP 12."

Sacensību laikā Reinis izcīnīja 13 punktus par 4. vietu kopvērtējumā pēc visiem priekšbraucieniem, kā arī sešus punktus par uzvaru pusfinālā. Čempionāta kopvērtējumā Nitišs šobrīd ierindojas ceturtajā vietā, 6 punktus aiz līdera, komandas biedra Andreasa Bakeruda. Trīs punktus priekšā ir Peters Solbergs, divus punktus - Tomas Heikinens.

Kā zināms, Lielbritānijā vienlaicīgi notiekošajā FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta "Super 1600" klasē startēja arī latvietis Jānis Baumanis ("SET Promotions"). Baumanis motora defekta dēļ pirmajā priekšbraucienā nestartēja, turpmākajos priekšbraucienos izcīnīja 10. un divas sestās vietas, kas kopvērtējumā deva 17. vietu. Ar šādu rezultātu bija par maz, lai kvalificētos pusfināliem un arī čempionāta ieskaites punktus Baumanis neieguva.

Pasaules čempionāta trešais posms jau pēc trim nedēļām, 14. un 15. jūnijā, norisināsies Norvēģijā, Hellas trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!