Foto: Publicitātes foto

"Volkswagen" rūpnīcas komandas pilots Jari-Mati Latvala atzinis, ka gaidāmā pasaules čempionāta (WRC) posma, Polijas rallija, trase viņa braukšanas stilam ir ļoti piemērota.

"Polijas rallija ceļi ir līdzīgi Somijai, taču vēl līdzīgāki Igaunijai," pēc testiem Mazūrijas reģionā intervijā portālam wrc.com izteicies Latvala. "Esmu tur startējis vēsturiskajā rallijā un ļoti labi jūtos tādos ātros, plūstošos ceļos. Pa tādiem ceļiem ir patīkami braukt un parasti tie man ir piemēroti."

Kā zināms, Latvala šogad ir uzvarējis vienā WRC posmā, Argentīnā, kamēr viņa komandas biedrs Sebastjens Ožjērs triumfējis piecos posmos, allaž pārspējot Latvalu. Tāpēc viens no uzdevumiem somu pilotam ir saglabāt pozitīvu attiekmsi pret savu darbu un nezaudēt pārliecību.

"Es cenšos no braukšanas gūt pēc iespējas lielāku prieku," saka Latvala. "Kad tavā dzīvē un karjerā pienāk grūti laiki, ir labi saglabāt pozitīvu attieksmi, un tad jau viss bokārtojas."

Polijas rallijs WRC kalendārā iekļauts pēc piecu gadu prombūtnes. Šogad tas turklāt risināsies arī Lietuvas teritorijā - otrajā sacensību dienā trase būs izlikta Duskininku reģionā.

"71th Rally Poland" notiks no 26. līdz 29. jūnijam, un tajā piedalīsies arī Latvijas komanda - "LMT Autosporta akadēmiju" Polijā pārstāvēs Latvijas vadošais R2 klases pilots Ralfs Sirmacis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!