Foto: Volkswagen Motorsport

Vācu autoražotāju koncerns "Volkswagen" pasaules rallija čempionātā (WRC) plāno startēt vismaz līdz 2019.gadam, paziņojusi kompānijas vadība.

Kompānijas valde ir apstiprinājusi tālākos plānus par "Volkswagen" komandas dalību WRC seriālā līdz 2019.gadam ieskaitot. "FIA pasaules rallija čempionāts ir ļoti laba platforma, kur "Volkswagen" var demonstrēt savu automobiļu efektivitāti, dinamiku un izturību visplašākajai auditorijai," uzsver "VW" valdes loceklis Haincs-Jākobs Neisers. "Šis seriāls ir visvairāk orientēts uz jaunāko ielas automobiļu tehnoloģiju izmantošanu nekā citi, un notiek reālos ceļa apstākļos, kādus mūsu klienti redz savā ikdienā. Turklāt šis atraktīvais sporta veids piesaista miljoniem līdzjutēju visā pasaulē."

Sākotnēji vācu autoražotāju WRC programma bija paredzēta uz trim gadiem, no 2013. līdz 2015.gadam, taču pēc ļoti veiksmīgās iesaistīšanās čempionātā, kad jau debijas sezonā tika izcīnīti iespējamie tituli - pilotu, stūrmaņu un komandu ieskaitē -, "Volkswagen" nolēmuši savu klātbūtni WRC paildzināt.

Kā zināms, pirms pievēršanās rallijam, "Vokswagen" triumfēja Dakaras rallijreidā laikā no 2009. līdz 2011.gadam, bet tad pievērsās jauniem izaicinājumiem motoru sportā, izvēloties WRC un pirmajā sezonā izcīnīja 10 uzvaras 13 čempionāta posmos. Par pasaules čempioniem kļuva francūži Sebastjens Ožjērs ar stūrmani Žiljēnu Ingrasiju. Šosezon "Volkswagen" komandas piloti ir uzvarējuši visos sešos aizvadītajos WRC posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!