Foto: LETA
Latvijas jaunais motobraucējs Pauls Jonass sestdien izcīnīja ļoti augsto piekto vietu Beļģijā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā 15.posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē.

KTM rūpnīcas satelītkomandā "KTM Marchetti" startējošais Jonass 13 apļu distancē uzvaru izcīnījušajam britam Maksam Enstijam zaudēja 45 sekundes.

Kā ziņots, iepriekš šonedēļ tika paziņots, ka Jonass uz pieciem gadiem pagarinājis līgumu ar KTM rūpnīcu un no nākamās sezonas startēs MX2 čempionāta spēcīgākajā vienībā "Red Bull Factory". Paredzams, ka nākamajā sezonā viņš būs komandas biedrs divkārtējam MX2 klases čempionam Džefrijam Herlingsam no Nīderlandes.

Tāpat sestdien sekmīgi MX2 klasē nobrauca arī otrs Latvijas sportists Roberts Justs, kurš 29 sportistu konkurencē izcīnīja 12.vietu.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē sestdien kvalifikācijā "Wilvo Forkrent KTM" komandu pārstāvošais latvietis Matīss Karro izcīnīja 16.vietu.

Sacīkstes plānotas svētdien. Šis ir pēdējais pasaules čempionāta posms Eiropā pirms septembrī plānotajām sacīkstēm Brazīlijā un Meksikā, bet sezona noslēgsies ar septembra beigās Ķeguma trasē "Zelta zirgs" plānoto prestižo pasaules Nāciju kausu motokrosā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pašlaik MXGP klasē pēc 14 posmiem līderpozīcijā ar 619 punktiem atrodas septiņkārtējais pasaules čempions itālis Antonio Kairoli. Tikmēr Karro ar 187 punktiem ieņem 13.pozīciju, kamēr Augusts Justs, kurš pārtraucis savu karjeru, sešos posmos tika pie desmit punktiem un ir 38.pozīcijā.

Savukārt divos posmos startējušais Dāvis Ivanovs ir iekrājis trīs punktus, kas dod 47.vietu.

Tikmēr MX2 klases kopvērtējumā R.Justs ar 64 punktiem ieņem 24.vietu, kamēr sešos posmos startējušais Jonass ar 52 punktiem ir divas vietas aiz viņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!