Aizvadītajā nedēļas nogalē "kaujas apstākļos" asfalta rallijā Holandē tika pārbaudīts jaunais "Mitsubishi Colt R5" automobilis, informē projekta autori.

Zviedru "Mpart" komanda, kas ir atbildīga par "Mitsubishi R5" projektu, piedalījās "Tank S Rally" sacensībās Holandē, startējot gan ārpus ieskaites, kā trases drošības jeb nulles ekipāža. Pie mašīnas stūres bija zviedru pilots Hanss-Ēriks Vengs.

Rallijā bija iekļauti 12 ātrumposmi un sacensību laikā komanda izmēģināja vairākus mašīnas regulējumus, pielāgojot to trasei.

"Mēs šajā rallijā piedalījāmies, lai reālu sacensību apstākļos iegūtu informāciju un datus par mašīnas uzvedību uz asfalta ceļiem," saka "Mpart" komandas vadītājs Tomass Vengs. "tagad ir skaidrs, ka mašīna ir konkurētspējīga un mēs būtu izcīnījuši augstu vietu, ja būtu pieteikušies startēt ieskaitē."

Tagad komanda dosies uz Lielbritāniju, kur veiks testus uz grants seguma ceļiem, kā arī piedalīsies rallijā Ziemeļvelsā. Šoreiz pie "Motsubishi Colt R5" stūres būs Martins Berglands, kurš ar to strādāja ziemas testos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!