Foto: ERC

"Tour de Corse" asfalta rallija organizatori savu atgriešanos pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā vēlas atzīmēt ar visai neparasta formāta sacensībām, kas ne pārāk patīk WRC rīkotājiem.

Britu izdevuma "Autosport" rīcībā nonākuši trases materiāli, kas atklāj, ka rallija rīkotāju plānā ir sacensības iesākt ar iespaidīgu 56 kilometru ātrumposmu piektdienas vakarā, un pārējās divās rallija dienās aizvadīt kopumā tikai piecus vai sešus ātrumposmus, toties katru apmēram 50 kilometru garumā.

Šāds sacensību formāts sportistiem un komandām izskatās pieņemams, toties neapmierina WRC promoteru, ar kuru joprojām notis pārrunas par trasi.

"No promotera komerciālā viedokļa formāts nav pārāk ērts, bet personīgi es uzskatu, ka šis varētu būt lielisks rallijs, ja būs tāda garuma ātrumposmi," saka "Citroen" komandas pilots Kriss Mīke. "Tas, kas tiek piedāvāts, man izskatās pēc patiesa Korsikas rallija, un tas būtu neticams pasākums!"

Galīgā trases shēma organizatoriem jāiesniedz FIA līdz marta beigām. Korsikas ralliju paredzēts aizvadīt oktobra sākumā kā 11. WRC posmu. Kopumā pasaules čempionāta kalendārā iekļauti 13 ralliji.

Korsikas rallijs, kas ir viens no klasiskajiem rallijiem pasaulē, WRC kalendārā atgriezies pēc septiņu gadu prombūtnes, kad problēmas ar finansējuma piesaisti piemeklēja līdzšinējo WRC Francijas posmu, Elzasas ralliju. Pēdējoreiz "Tour de Corse" WRC posms bija 2008. gadā, bet pēc tam iekļāvās Eiropas rallija čempionātā (ERČ).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!