Foto: DELFI

Pasaules rallija čempionāta (WRC) septītais posms, Polijas rallijs, šogad notiks tikai vienas valsts teritorijā, liecina "72. Rajd Polski" organizatoru izplatītā informācija.

Polijas WRC rallija trasē šogad iekļauti 19 ātrumposmi, garākais no kuriem būs 42 kilometrus garš. Lielākā daļa ātrumposmu ir pilnīgi jauni un šogad visa trase atradīsies Mazūrijas apgabalā - sadarbību ar Lietuvu Polijas rallija rīkotāji ir pārtraukuši.

"Šogad rallijs notiks tikai Polijā," saka sacensību direktors Jaroslavs Novorols. "Trase ir piedzīvojusi pamatīgas pārmaiņas un tika viens posms "Mikolajki Arena" stadionā ir palicis tāds pats kā pagājušogad. Pārējos ātrumposmos mēs izmantosim labi zināmus ceļa posmus, taču tie būs pretējā virzienā vai būs iekļautas sekcijas no citu gadu rallijiem, bet ne WRC posmiem. Būs arī pilnīgi jauni ātrumposmi, ieskaitot visgarāko."

Visi ātrumposmi notiks pa dienu, nakts "dopi" nav paredzēti.

Rallija atklāšana paredzēta ceturtdien, 2.jūlijā Mikolajku centrā, tajā pašā vakarā notiks pirmais superspeciālais ātrumposms "Mikolajki Arena" stadionā.

Kā zināms, pagājušogad četri Polijas WRC rallija ātrumposmi atradās Lietuvā, taču tie tika atzīti par sliktākajiem šajās sacensībās, pusi no tiem atcēla katastrofālā ceļu stāvokļa dēļ, un šogad sadarbība ar Lietuvu netiks turpināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!