Foto: DELFI
Lielākais Polijas rallijs, "Rally Poland", arī nākamos 10 gadus tiks rīkots Mazūrijā, Mikolajkos, informē rallija rīkotāji.

Polijas Automobiļu un motosporta federācija (PZM) un Mikolajku pašvaldība noslēgušas sadarbības līgumu, kas paredz, ka "Rally Poland" jeb "Rajd Polski" vēl 10 gadus notiks Mazūrijas apgabalā. Kā zināms, šogad Polijas rallijs, kas bija pasaules rallija čempionāta (WRC) posms, Mikolajkos risinājās 10.reizi.

"Līgums, kas šodien tika parakstīts, ir ļoti svarīgs Polijas rallija attīstībai," saka PZM prezidents Andžejs Vitkovskis. "Tas ļaus mums iepriekšējo vienošanos pacelt vēl lielākā augstumā. 10 gadus ilgusī sadarbība bijusi auglīga un pierāda, ka lēmums ralliju pārcelt uz Mazūrijas ceļiem bija pareizs. Šodien Polijas lielākais motoru sporta pasākums ir iekļauts WRC kalendārā un augstu novērtēts no FIA un čempionāta rīkotāju puses. Nākamgad pasaules ātrākās ekipāžas atkal sabrauks Mikolajkos jūlija sākumā. Viņiem un daudzajiem līdzjutējiem mēs gatavojam "LOTOS 72nd Rally Poland", kurā būs daudz interesantu jaunumu."

Pirmoreiz "Rally Poland" Mikolajkos un Mazūrijā notika 2005. gadā, un toreiz šīs sacensības bija iekļautas Eiropas čempionātā (ERČ).

Kā zināms, šogad Polijas WRC rallijs tika rīkots sadarbībā ar Lietuvas Automobiļu federāciju, bet pagaidām nav zināms, vai 2015.gada trasē atkal būs iekļauti Lietuvas ātrumposmi, kas šogad izpelnījās nopietnu kritiku kā no dalībniekiem, tā skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!