Foto: DELFI



Piektdiena varēja kļūt par Lietuvas "lielo dienu" pasaules rallija čempionātā (WRC), taču dažādi apstākļi dēļ sagādāja vilšanos ne tikai skatītājiem, bet arī dalībniekiem un organizatoriem.

"LOTOS 71th Rally Poland" otrajā sacensību dienā bija paredzēts aizvadīt četrus ātrumposmus Lietuvas teritorijā, Druksininku apkārtnē. Kā ziņojām, pirms rallija jau tika nolemts saīsināt gadāko lietuviešu ātrumposma garumu, jo ilgstošās lietavas bija sabojājušas ceļa segumu tiktāl, ka tā izmantošana sacensībās nebūtu pamatota.

Jau pēc pirmā Lietuvas ātrumposma, SS 5 "Kapčiamiestis", ekipāžas sūdzējās par smagiem braukšanas apstākļiem, bet runājot par sesto ātrumposmu, Margionys" daži dalībnieki izvēlējas necenzētus izteicienus.

Izvērtējot šo situāciju, kā arī ņemot vērā lielo skatītāju skaitu, rallija organizatori nolēma atcelt abu Lietuvas ātrumposmu otro izbraukšanas reizi. Izprotot situāciju, sportisti tomēr pauda nožēlu par diezgan "izniekotu" dienu, un viņus var saprast - vairāk kā 15 stundas pavadītas 250 kilometros pārbraucienos un tikai 44 kilometri ātrumposmos.

Šādi izskatījās Lietuvas ātrumposma ceļš pēc tam, kad to bija veikušas 60 ekipāžas:

Foto: DELFI

Arī pieredzējušie WRC žurnālisti sarunā ar portālu "Delfi" pauda neizpratni par ātrumposmu atcelšanu sliktu ceļu dēļ, norādot, ka organizatoriem bija jāzina par ātrumposmu raksturu un jāparedz šāda situācijas attīstība, ņemot vērā laikapstākļus.

Lietuvas posmu organizatoru komentāru par šo situāciju piektdien neizdevās iegūt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!