Foto: Volkswagen Motorsport

Neskatoties uz sākotnējām prognozēm un bažām, pasaules rallija čempionāta (WRC) septītais posms, "LOTOS 71th Rally Poland", vismaz pēc pirmajā sacensību dienā 68 dalībnieku ekipāžas un skatītājus sveica ar sauli, interigām un negaidītiem notikumiem.

Kā ziņojām, lietavu dēļ tika saīsināta Polijas WRC rallija Lietuvas trase, taču pašus poļus šī problēma neskāra - testa posms un pirmie trīs sacensību ātrumposmi tika aizvadīti lieliskos laika apstākļos, lai gan Mikolajku superspeciālajā posmā daudzi sūdzējās pat par putekļiem. "Saule rietēja, putekļi bija biezi, un ec braucu, cik ātri vien spēju, lai iegūtu līderpozīciju," pirmās sacensību dienas beigās atzina Ožjērs ("Volkswagen"). Viņa pārsvars par komandas biedru Andreasu Mikelsenu - tikai 2,8 sekundes.

Diezgan atbrīvots un smaidīgs pirmās sacensību dienas beigās bija soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen") - viņu vajājušas sliktas atmiņas no pirmā Polijas WRC rallija pirms pieciem gadiem. "Es esmu "noracis savu spoku", un nu jau braucu ar prieku," pēc dienas pēdējā ātrumposma teica somu pilots, kurš kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Polijas rallija pirmā diena laba mūsu kaimiņiem - Ots Tanaks līderis WRC2 ieskaitē, viņam seko soms Jari Ketomā, bet trešo un ceturto vietu aizņēmuši vēl divi igauņi - Karls Krūda un Martins Kangurs.

"LMT Autosporta akadēmijas" ekipāža Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs pēc pirmās sacensību dienas varēja lepoties ar otro vietu R2 klasē. Viņš "mērās" ar "DMACK Fiesta Trophy" ieskaites braucējiem, kur līderis pēc pirmās sacensību dienas bija anglis Toms Keivs, kurš, 'kā zināms, savas rallija gaitas iesāka Latvijā. Sirmacis no Keiva atpalika 5,5 sekundes un kopvērtējumā ieņēma 39.vietu.

"Pirmās dienas noslēdzošajā ātrumposmā centos braukt pēc iespējas precīzāk, ātrāk un nepieļaut kļūdas - tas arī izdevās. Kopumā šo dienu vērtēju pozitīvi. Galvenā atziņa - ceļi šeit patiešām ir ļoti ātri, katra mazākā kļūda var maksāt dārgi!" savos iespaidos par aizvadīto pirmo Polijas WRC dienu dalījās Sirmacis.

Rallija otrā diena ir sākusies, un ekipāžas aizvada ceturto ātrumposmu. Tajā ātrāko laiku uzrādījis Andreass Mikelsens, bet Ožjērs, kurš startē pirmais bija tikai septītais ātrākais - pirmajam braukšana ir diezgan sarežģīta un ceļš ir slidens.

Sirmacis otrās rallija dienas pirmajā ātrumposmā uzrādīja 42. rezultātu, Keivam zaudējot 0,2 sekundes. Kopvērtējumā Latvijas ekipāža noslīdējusi uz 40. vietu, palaižot garām lietuvieti Darju Matijošaiti ("Mitsubishi Lancer Evo X").

Dienas turpinājumā savu debiju pasaules rallija čempionātā piedzīvo Lietuva - no piektā līdz septītajam ātrumposma risināsies mūsu kaimiņvalsts teritorijā, Druskininku apkārtnē. Pēc tā ekipāžas atgriezīsies Polijā uz vēl vienu "dopu" un superspeciālo ātrumposmu Mikolajku paralēlaja trasē.

Kā novēroja portāls "Delfi", vismaz pirmajā sacensību dienā Polijas rallijs nevar lepoties ar īpaši kuplu skaītāju skaitu. Iespējams, tas saistīts ar to, ka rallijs sākās ceturtdien, un lielākie līdzjutēju pūļi sagaidāmi bīvdienās, taču pagaidām tribīnes Mijolajku posmā bija pustukšas...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!