Foto: Publicitātes foto

Pasaules rallijkrosa čempionāts ("World RX") vēl vismaz nākamos trīs gadus risināsies Zviedrijā, Holjes trasē, ar kuru pagarināts līgums, informē čempionāta rīkotāji.

Šogad Holjes trase atzīmēja 40. gadskārtu kopš pirmajām rallijkrosa sacensībām tajā un šī Zviedrijas trase ir vienīgā, kas uzņēmusi Eiropas un pasaules rallijkrosa čempionāta posmu kopš tā aizsākumiem 1973. gadā.

"Nenoliedzami, Holjes trase ir pelnījusi atrasties "World RX" kalendārā - tas ir leģendārs pasākums, ko apmeklē vairāk kā 40 tūkstoši aizrautīgu skatītāju," norāda "World RX" rīkotāju IMG mārketinga direktors Pols Belamī. "Ņemot vērā lielo starptautisko mediju pārstāvju skaitu, kas ieradās Holjē sogad, un ievērojamo zviedru braucēju skaitu mūsu čempionātā, ir skaidrs, ka šajā reģionā rallijkrosa pozīcijas kļūst tikai spēcīgākas un mēs ceram, ka sacīkste gadu no gada kļūs vēl labāka."

Latvijas braucējiem Reinim Nitišam un Jānism Baumanism šāgada Zviedrijas "World RX" un "Euro RX" posms bija ļoti veiksmīgs - Baumanis izcīnīja uzvaru savā ieskaitē, bet Nitišs ierindojās piektajā vietā.

"World RX" kalendārs pagaidām vēl nav publiskots, bet paredzams, ka Zviedrijas posms risināsies ierastajā laikā, jūlija pirmajās brīvdienās.

Kā zināms, 2016. gadā "World RX" posms pirmo reizi notiks arī Latvijā, Biķernieku trasē. Arī šā posma norises laiks pagaidām nav zināms, bet par iespējamo laiku tiek minētas vasaras beigas vai rudens sākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!