Foto: Volkswagen Motorsport

Iepriekšējo gadu labākais autorallijs pilots francūzis Sebastjans Ožjē no "Volkswagen" komandas jau tikpat kā sev nodrošinājis šīs sezonas pasaules rallija čempionāta (WRC) titulu.

Ožjē sestdien kļuva par WRC sezonas 12. posma – Katalonijas rallija – līderi, apsteidzot mājinieku braucēju Daniju Sordo ar "Hyundai".

Tikmēr avāriju sestdien piedzīvoja Ožjē lielākais konkurents un komandas biedrs Andrēass Mikelsens no Norvēģijas. Viņam ar stūrmani gan ir viss kārtībā, taču svētdienas ātrumposmos viņi nolēmuši nepiedalīties, kas nozīmē, ka norvēģim ir vairs tikai teorētiskas izredzes pacīnīties par WRC titulu.

Pirms noslēdzošajiem "dopiem" Ožjē tuvāko konkurentu Sordo apsteidz par 5,8 sekundēm.

Tikmēr trešais šobrīd ir beļģis Tjerī Nevils no "Hyundai" komandas, kurš atpaliek nepilnu minūti.

Lai Ožjē kļūtu par četrkārtēju pasaules čempionu jau svētdien, viņam atliek mierīgi nobraukt šo ralliju līdz beigām un izcīnīt kaut vienu punktu jeb finišēt pirmajā desmitniekā.

Kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem stabilā līdera Ožjē kontā ir 195 punkti. Viņam ar 127 punktiem seko Mikelsens, bet trešo vietu ar 112 punktiem ieņem Nevils.

Pēc Katalonijas rallija šī gada WRC čempionātā vēl notiks posmi Lielbritānijā un Austrālijā.

Pagājušajā sezonā Ožjē uzvarēja astoņos no 13 posmiem, bet šogad viņam ir trīs uzvaras deviņos posmos. Čempiona titulu francūzis pērn bija sev nodrošinājis jau trīs posmus pirms sezonas beigām.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas – no 2004. līdz 2012. gadam – čempiona gods tika leģendārajam Ožjē tautietim Sebastjanam Lēbam.

Šī gada kalendārā sākotnēji bija iekļauti 14 posmi, taču augusta beigās tika atcelts posms Ķīnā, kas bija plānots septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!