Foto: DELFI Aculiecinieks
Tautas detektīvi fiksējuši Ceļu policijas ekipāžas darbības Rīgas ielās - it kā jau policisti pilda savus pienākumus, tomēr dara to, paši pārkāpjot vairākus Ceļu satiksmes (CSN) noteikumus.

"Pašu likuma kalpu nekaunīgā attieksme pret CSN neievērošanu nav jaunums. Ceru, ka šīs ekipāžas darbinieki būs spiesti atbildēt par savu rīcību un disciplināri sodīti.

17.septembrī ap pulksten 17 Vesetas un Mālpils ielas krustojumā policijas ekipāža pārkāpa četrus CSN noteikumus vienlaikus, lai tajā pašā laikā sastādītu protokolus gājējiem un riteņbraucējiem par gājēju luksofora signālu neievērošanu dzīvojamā rajona krustojumā.

Šī policijas ekipāža pārkāpa četrus CSN noteikumus par auto novietošanu neatļautā vietā, turklāt apgrūtinot iedzīvotāju pārvietošanos dzīvojamā rajonā un aizšķērsojot izbraukšanu no pagalma. Acīmredzot šie pārkāpumi likuma kalpiem ir nenozīmīgi, salīdzinot ar gājēju un riteņbraucēju terorizēšanu par luksofora signāla neievērošanu dzīvojamā rajona krustojumā!

Fotogrāfijās fiksētie policijas ekipāžas pārkāpumi:
1. Stāvēšana neatļautā vietā - zīme "Apstāties aizliegts".
2. Stāvēšana neatļautā vietā - mazāk par trim metriem no nepārtrauktās līnijas.
3. Stāvēšana neatļautā vietā - uz gājēju ietves.
4. Satiksmes kavēšana, novietojot auto neatļautā vietā.
5. Izbrauktuves no pagalma aizšķērsošana."

Redakcijas komentārs: Ceļu satiksmes noteikumu 46. un arī citos pantos ir teikts, ka policija drīkst apstāties un stāvēt vietās, kurās citi satiksmes dalībnieki to darīt nedrīkstētu:

"Transportlīdzekļu vadītāji, kuru transportlīdzekļiem ir iedegta mirgojoša zila bākuguns bez ieslēgta speciāla skaņas signāla, nedrīkst pārkāpt šo noteikumu prasības, izņemot apstāšanās un stāvēšanas noteikumus, kā arī šo noteikumu 111.punktā minēto aizliegumu mehāniskajiem transportlīdzekļiem braukt pa ietvēm, gājēju ceļiem, velosipēdu ceļiem, kā arī gājēju un velosipēdu ceļiem. Transportlīdzekļu vadītāji, kuru transportlīdzekļiem ir speciāls krāsojums un piešķirts operatīvo transportlīdzekļu statuss, bez iedegtas mirgojošas zilas bākuguns un bez ieslēgta speciāla skaņas signāla nedrīkst pārkāpt šo noteikumu prasības, izņemot šo noteikumu 135.4., 135.6., 135.7., 135.9., 135.10., 135.11., 135.12., 136.2., 136.3. un 136.4.apakšpunktā minētos aizliegumus, un tiem ir atļauts braukt pa pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem paredzētajām joslām."

Ieteicams visiem ceļu satiksmes dalībniekiem - gan autovadītājiem, gan velosipēdistiem, gan gājējiem - pārlasīt Ceļu satiksmes noteikumus, jo tie ik pa laikam tiek mainīti.

Redakcija aicina piedalīties portāla "Delfi", "Drošas braukšanas skolas" (DBS) un lielākā GPS un videoreģistratoru izplatītāja Baltijā www.gpspro.lv kopīgi rīkotajā "Ceļu reportiera" jaunajā sezonā. Labāko reportāžu autori īpašumā iegūs vērtīgas balvas no DBS un videoreģistratorus SMART 2680! Vairāk informācijas par projektu: 'Ceļu reportieris' uzsāk jaunu - drošas braukšanas - sezonu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!