Trešdien, 11. oktobrī, uz Siguldas šosejas bija izveidojies pamatīgs transportlīdzekļu sablīvējums – pa vienu joslu brauca kāds evakuators, bet tam blakus, it kā mēģinot apsteigt, brauca kravas automobilis, tāpēc 10 minūtes aiz abiem "lēni" braucošajiem transportlīdzekļiem bija izveidojies pamatīgs "sastrēgums". Tomēr kāds autovadītājs šo situāciju nolēma risināt, bīstami apsteidzot evakuatoru pa ceļa ārmalu un to nobremzējot.

Kā redzams video, pa Siguldas šosejas pirmo joslu brauc evakuators ar vienu uzkrautu automobili, savukārt tam garām mēģina tikt kravas automobilis. Gan aiz evakuatora, gan aiz kravas auto vieglo automobiļu vadītāji mirkšķina ar tālajām gaismām, lai kāds no tiem piekāpjas un palaiž pārējos garām. Nedz evakuators piebremzēja, lai palaistu kravas auto garām, nedz smagā auto šoferis samazināja ātrumu un atgriezās pirmajā joslā.

Iniciatīvu rokās ņēma kāds mikroautobusa vadītājs, kurš pamanīja, ka pa autobusa pieturas bremzēšanas un paātrinājuma joslu var apsteigt evakuatoru pa ceļa malu. Tas viņam arī pēdējiem spēkiem izdevās, kad paātrinājuma josla praktiski bija jau beigusies. Kad mikroautobuss nonāca evakuatora priekšā, tā vadītājs bremzēja, lai sabremzētu arī evakuatoru.

Rezultātā pa otro joslu beidzot garām tika gan kravas automobilis, kas drīz pēc tam pārkārtojās uz pirmo joslu, gan visi jau aptuveni 10 minūtes aiz abiem gaidošie automobiļi. Apsteidzot evakuatoru un mikroautobusu, autovadītāji ar avārijas signāla gaismām pateicās "varonīgajam" mikroautobusa vadītājam. "Lūk, tā ir jāpalīdz uz ceļa! Lai viņš tur tālāk velkas!" video autoram noteica mikroautobusa vadītājs.

Atgādinām, ka līdz 16. oktobrim uz Siguldas šosejas vēl var braukt ar 110 km/h ātrumu, bet ziemas sezonā labos laikapstākļos maksimālais braukšanas ātrums būs 100 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!