Foto: Sadursme.lv
Piektdien, 5. janvārī, ap pulksten 15 uz A4 autoceļa (Baltezers – Saulkalne) notika vieglā pasažieru automobiļa un kravas auto frontālā sadursme, kurā cietuši divi cilvēki.

Kā redzams aculiecinieka publiskotajā videoreģistratora ierakstā, vieglā automobiļa vadītājs pēkšņi sāka bremzēt, visticamāk, lai izvairītos no ietriekšanās priekšā braucošajā automašīnā, bet tā rezultātā iestūrēja pretējā braukšanas joslā, kur izraisīja frontālo sadursmi ar kravas furgonu. Pēc sadursmes furgons nobrauca no ceļa grāvī.

Piektdien līdz pulksten 17.30 Latvijā jau bija reģistrēti 150 ceļu satiksmes negadījumi bez cietušām personām un seši negadījumi ar cietušajiem, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Šāds negadījumu skaits ir lielāks nekā ikdienā, kad ir labi laika apstākļi.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā sniegs un apledojums lielākajā daļā Latvijas apgrūtināja braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, bet Rēzeknes apkārtnē braukšanas apstākļi bija ārkārtēji slikti. Dienas gaitā braukšanas apstākļi tika uzlaboti, bet daudzviet joprojām ir apgrūtināti.

Autovadītāji tiek aicināti uzmanīties un izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot drošu distanci un paturēt prātā, ka ceļa stāvoklis var mainīties ļoti strauji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!