Foto: Publicitātes foto

Valsts policija un Ceļu satiksmes drošības direkcijas inspektori turpina tehniskās kontroles reidus uz autoceļiem. Šonedēļ policistiem un inspektoriem izdevies apturēt vēl neredzēti unikālu un satiksmei bīstamu automobili.

Tehniskās kontroles reidā tika apturēts kāds vecs mersedess, kam degvielas padeve motoram tiek organizēta pa caurulīti no bagāžniekā novietotas plastmasas kannas. Turklāt fotogrāfijās redzams, ka kanna nav pat nostiprināta – straujāk bremzējot vai spēkratam avarējot, tas var izraisīt degvielas noplūdi un uzliesmošanu.

Spriežot pēc tā, ka šī 90. gadu C-klases mersedesa salonā ir uzstādīta vēl arī hidrauliskā rokasbremze, visticamāk, šis dažus simtus vai pāris tūkstošus vērtais auto ir kādam tā saucamais "ziemsitis" (no angļu "winter beater"), ar ko baudīt ziemas priekus sānslīdēs.

Jāatzīmē, ka degvielas tvertnes uzstādīšana bagāžas nodalījumā ir izplatīta autosportā, tomēr tādā gadījumā tā tiek izgatavota no metāla un kārtīgi nostiprināta, lai, automobilim avarējot vai pat apmetot kūleņus, nenotiktu degvielas noplūde un aizdegšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!