Foto: Sadursme.lv

Piektdien, 12. janvārī, Latvijā pa dienu bija spēcīgs sniegputenis, kas izraisīja satiksmes haosu uz autoceļiem. No nelaimes nebija pasargāts arī Valsts policijas (VP) patruļauto, kas Rīgā iekļuva trīs transportlīdzekļu sadursmē, liecina aculiecinieku foto un video materiāli.

Šī avārija ar policijas trafarēto patruļauto notika Brīvības ielā, Šmerļa pusē ap pulksten 12.00. Šajā ceļu satiksmes negadījumā nav cietusi neviena persona. VP skaidro negadījuma apstākļus.

VP aģentūru LETA informēja, ka līdz pulksten 19 Rīgas reģionā jau ir saņemti 125 izsaukumi uz ceļu satiksmes negadījumiem, kas ir neikdienišķi liels skaits. Savukārt līdz pulksten 17.00 bija reģistrēti 105 satiksmes negadījumi bez cietušajiem, bet 13 – ar cietušajiem.

Policija strādā pastiprinātā režīmā, ir norīkotas papildu ekipāžas un uz izsaukumiem VP reaģē prioritārā kārtībā, sākotnēji dodoties uz smagākiem negadījumiem vai negadījumiem ar cietušajiem.

"Aicinām autovadītājus būt uzmanīgiem, izvēlēties meteoroloģiskajiem laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci," norāda Valsts policijas pārstāvji.

Ņemot vērā lielo negadījumu skaitu, tiesībsargi mudina, ja iespējams, aizpildīt saskaņoto paziņojumu par notikušo negadījumu, nevis saukt policiju. Ja nav pieejams saskaņotais paziņojums papīra formātā, to var aizpildīt mobilajā lietotnē.

Saskaņoto paziņojumu vari aizpildīt bez policijas klātbūtnes un situācijās, kad negadījumā iesaistīti tikai divi transportlīdzekļi, nav cietušas personas, nav nodarīti bojājumi trešās personas mantai vai negadījumā iesaistītajiem transportlīdzekļiem nav radušies bojājumi, kuru dēļ tie nedrīkst vai nevar turpināt ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!