Autovadītāji ir vienisprātis, ka sarežģītākās satiksmes situācijas rodas tieši galvaspilsētā, noskaidrots konkursā "Zini CSN". Nepatīkamāko vietu topa augšgalā ierindojas Vienības gatves un Jelgavas ielas krustojums, Daugavgrīvas, Buļļu un Pulka ielas krustojums, Tilta, Duntes, Ganību dambja un Tvaika ielas krustojums, kā arī Rusova, Gaujas, Čiekurkalna 4.šķērslīnijas un Kadagas ielas krustojums.

Kopumā Drošas braukšanas skolas (DBS Autoskola) konkursā iesūtītas vairāk nekā 300 situācijas gan Rīgā, gan ārpus tās. DBS Autoskolas direktors Jānis Vanks atzīst: "Nereti autovadītāju galvassāpju iemesls ir vietas nepārredzamība, neskaidra krustojuma organizācija vai intensīva satiksme, taču lielākā daļa sarežģītākos posmus izbrauc pareizi un vēlas par tiem brīdināt citus. Interesanti, ka atsevišķiem braucējiem joprojām neskaidra ir tieši atsevišķu gājēju pāreju un sliežu šķērsošana."

DBS Autoskolas pasniedzēji izvēlējušies konkursa uzvarētājus, kuri iesūtījuši īpatnējākās satiksmes situācijas, papildinājuši tās ar savu vērtējumu, kā arī prasmīgi demonstrējuši ceļu satiksmes noteikumu izpratni. Ar autovadītājiem, kuri uzdevuši konkrētus jautājumus, DBS Autoskola sazināsies un sarežģītās situācijas izskaidros individuāli.

Drošas un ekonomiskas braukšanas kursus 250 eiro vērtībā saņem Alise Goze, kura iesūtījusi Daugavgrīvas, Buļļu un Pulka ielas krustojumu. Balvu no Statoil degvielas karti 50 EUR vērtībā saņem Māris Kazāks, kurš iesūtīja Tallinas, Pērnavas, Deglavas un Valmieras ielu krustojumu. Auto komplektus no Baltas saņem Dmitrijs Dvorjanovs, Viktors Saulītis un Dāvis Ģērmanis. Balvas no SEB līzinga saņem Dita Ellere, Vita Preimane un Sandis Zellis.

Konkursu "Zini CSN" atbalsta Statoil, Balta un SEB banka.

Par DBS: Drošas Braukšanas Skola darbojas kopš 2005. gada un ir vienīgā šāda tipa skola, kas sagatavo B un citu kategoriju vadītājus, apmāca profesionāļus, māca drošu braukšanu, kā arī piedāvā ekonomiskas un videi draudzīgas braukšanas apmācības autoparkiem.

Papildinformācija:

info@dbs.lv

Tālrunis: 67450430

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!