Foto: Publicitātes foto

Ar drāmu iesācies pasaules rallija čempionāta (WRC) ceturtais posms, Portugāles rallija - jau trešajā ātrumposmā avāriju piedzīvoja sacensību tā brīža līderis, norvēģis Madss Ostbergs.

Pirmajā ātrumposmā uzvarēja francūzis Sebastjens Ožjērs ("Volkswagen"), taču otrajā viņu pārspēja Ostbergs, izvirzoties vadībā. Trešajā posmā, kas bija pirmā atkārtojums, norvēģu pilots kļūdījās vienā no līkumiem un avarēja, noripinot mašīnu lejup pa kalna nogāzi.

"Esam diezgan zemu tagad," sociālajā vietnē "Twitter" pēc avārijas ierakstīja Ostbergs. Ekipāža šai negadījumā nav cietusi. "Qatar M-Sport WRT" pārstāvji informēja, ka Ostberga stenogrammā šis konkrētais līkums bija atzīmēts kā "četri mīnuss", bet norvēģu pilots tajā iebrauca ar augstāku pārnesumu un lielāku ātrumu, dēļ kā nenovaldīja automašīnu un avarēja, raksta "wrc.com".

Jāpiebilst, ka šis ir tas pats ātrumposms, kurā pirms četriem gadiem smagi avarēja soms Jari-Mati Latvala, noripojot pa kalna nogāzi vairāk kā 200 metrus un pilnībā iznīcinot savu "Ford Fiesta WRC" automobili.

Pēc Ostberga izstāšanās rallija vadībā atgriezās Ožjērs, bet teicami izbraucot trešo ātrumposmu, uz otro vietu pacēlās kvalifikācijas posma uzvarētājs Dani Sordo ("Citroen"). Pēc četriem veiktiem ātrumposmiem Sordo pārsvars pār Latvalu ("Volkswagen") ir jau sasniedzis gandrīz deviņas sekundes.

Savā debijas grants rallijā atzīstamus rezultātus uzrāda polis Roberts Kubica, kurš ir pacēlies uz otro pozīciju savā WRC2 ieskaitē, un kopvērtējumā ieņem 13.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!